• Big Story

    Εντυπωσιάστηκαν οι εισαγγελείς. Ιερέας με 500.000 ευρώ στην λίστα της UBS


    Μετά την αποκάλυψη ότι η λίστα της UBS περιλαμβανει τα ονόματα τουλάχιστον  300  γιατρών και δικηγόρων οι οποίοι έχουν καταθέσεις πάνω από 500.000 ευρω τώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς ετοιμάζονται να στείλουν κλήση και σε 4 πρόσωπα που ήταν υπεράνω κάθε υποψίας. Σε έναν ιερέα , σε δυο γνωστές κυρίες του θεάματος ( είναι αδελφές) και σε έναν ηθοποιό που έχει εκπομπή στην τηλεόραση εδώ και πολλά χρόνια.

    Oι πρώτες κλήσεις για εξηγήσεις σε Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της ελβετικής τράπεζας UBS, απεστάλησαν ήδη και οι πρώτοι εμφανίζονται σήμερα ενώ θα ακολουθεί η αποστολή ανα 20 κάθε μέρα. Αυτό που προκαλεί αίσθηση όμως είναι πως μεταξύ των καταθετών εντοπίστηκε και ένας ιερέας με καταθέσεις στην UBS περί τα 500.000 ευρώ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως θα δικαιολογήσει ο ιερωμένος σε μεγάλη εκκλησία της Αττικής την προέλευση των χρημάτων.

    SWITZERLAND-BANKING- UBS

    Πάντως οι πρώτοι 20 καταθέτες της UBS που εντοπίστηκαν από τους ελέγχους για “ύποπτα” εμβάσματα που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να περάσουν τις επόμενες ημέρες από το εισαγγελικό γραφείο και να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση αυτών χρημάτων.

    Ανάμεσά τους, γιατροί και δικηγόροι που έχουν ταυτοποιηθεί και οι οποίοι θα χρειαστεί πλέον να δικαιολογήσουν το ύψος των ποσών αυτών προκειμένου να διευκρινιστεί αν έχουν φορολογηθεί για τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα ή αν είναι “μαύρα”.

    Οι κλήσεις των οικονομικών εισαγγελέων αφορούν τα “ευρήματα” από την έφοδο στη UBS, τον περασμένο Δεκέμβριο, τα οποία “έδεσαν” με τα στοιχεία που περιέχει η λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας με τους 10.588 κωδικούς Ελλήνων καταθετών.



    ΣΧΟΛΙΑ