• Πολιτική

    Άρθρο παρέμβαση: Ποιοι είναι οι χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες με τα κότερα που αρμενίζουν στο Αιγαίο και πάνε Μύκονο

    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, όταν ζήτησε μηδενική ανοχή απέναντι σε επιχειρηματίες «που έχουν λεφτά στο εξωτερικό, ζουν πολυτελώς και αρμενίζουν ανέμελα με τα σκάφη τους στο Αιγαίο», την ίδια ώρα που τα εταιρικά δάνειά τους δεν εξυπηρετούνται.

    Λίγο-πολύ στις συζητήσεις μεταξύ φίλων και συναδέλφων, όλοι έχουν να πουν μια ιστορία για έναν επιχειρηματία και εργοδότη που τίναξε τα πάντα στον αέρα, χρεοκόπησε την επιχείρησή του, αφήνοντας στο δρόμο τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα επιβάρυνε το τραπεζικό σύστημα, φορτώνοντας τις τράπεζες με δάνεια που δεν αποπληρώθηκαν ποτέ.

    Και δεν μιλάμε για επιχειρηματίες που την άλλη μέρα μετά την χρεοκοπία δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, αλλά γι’ αυτούς που συνεχίζουν να διάγουν πολυτελή βίο, αδιαφορώντας για τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους.

    Τα ονόματα, λοιπόν, είναι λίγο-πολύ γνωστά. Ακούγονται, συζητιούνται και, όπως φάνηκε και από την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ένα θέμα που έρχεται και επανέρχεται και στον πολιτικό λόγο.

    Ας βρεθεί, λοιπόν, το πολιτικό θάρρος για να καταδειχθούν τα πρόσωπα αυτά.

    Ας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκείνος που θα αποδείξει ότι ξέρει για τι πράγμα μιλάει όλη η κοινωνία, κατονομάζοντάς τους.

    Διαφορετικά, οι εν λόγω κύριοι θα συνεχίσουν να αρμενίζουνε στα πέλαγα, να κάνουν ανέμελοι τις διακοπές στη Μύκονο και τράπεζες και πολίτες να στενάζουν υπό το βάρος των απλήρωτων δανείων τους…

    [playbuzz-item item=”85dfd222-5d8c-4b14-95e9-7997f81af131″ info=”false” wp-pb-id=”9083″]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τράπεζες: Βρήκαν 100 εκατ. ευρώ καταθέσεις σε χρεοκοπημένο επιχειρηματία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: 12 δισ. εταιρικών καταθέσεων μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στο σύστημα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του mononews.gr που οδήγησε σε παραίτηση από το Υπερταμείο τον CFO των Folli Follie Φραγκίσκο Γρατσώνη



    ΣΧΟΛΙΑ