array(0) {
}
        
    
Menu
-1.28%
Τζίρος: 203.79 εκατ.

Κομοτηνή: Φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ήφαιστος

Κώστας Γαβρόγλου
Comments

Κώστας Γαβρόγλου. Είναι υπουργός με εκπληκτικές σπουδές. Σπούδασε Θεωρητική Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Lancaster και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο τoυ Cambridge στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής.  Είναι καθηγητής Πανεπιστημίου και για χρόνια ήταν μέλος της Διοικούσας επιτροπής στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης. Μια προσεκτική περιήγηση στο site του ιδρύματος, ο αναγνώστης διαπιστώνει ότι το έργο που έχει γίνει είναι εμβληματικό.

Το ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης μεταξύ άλλων, από το 1967 έως σήμερα, μέσω των υποτροφιών, έχει χρηματοδοτήσει περίπου 2.000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες.

Τα τελευταία χρόνια, για κάθε ακαδημαϊκό έτος, χρηματοδοτεί 14 έως 23 μεταπτυχιακές υποτροφίες.

Όμως προσέξτε, από τους φοιτητές και φοιτήτριες που λαμβάνουν υποτροφίες για τα ακαδημαϊκά έτη 2018 – 2019 και  2017 – 2018,  μόνο 1 πήγε στην Ελλάδα. Όλοι οι υπόλοιποι πήγαν σε κάποιο πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Είτε στην Αγγλία, είτε στην Ολλανδία, είτε στην Ισπανία κοκ.

Για το έτος 2016 – 2017, από τις 20 υποτροφίες οι 13 ήταν στο εξωτερικό και οι 7 στην Ελλάδα.

Για το έτος 2015 – 2016, οι 10 στην Ελλάδα και οι 13 στο εξωτερικό.

Για το έτος 2014 – 2015, οι 3 στην Ελλάδα και οι 14 στο εξωτερικό. 

Κάποιος καταλαβαίνει ότι ο κ. Γαβρόγλου, ως μέλος του Ιδρύματος, δεν  θα είχε κάποια αντίρρηση να δοθούν όλες αυτές οι υποτροφίες. 

Όμως σήμερα στην Βουλή ο Γιαβρόγλου απέδειξε ότι ή είναι εμμονικὀς ή για μια ακόμα φορά επειδή είναι υπουργός Παιδείας δεν μπορεί να πει κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει η κυβέρνησή του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ο Υπουργός Παιδείας, που σημειωτέον έχει σπουδάσει σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, σημείωσε πως η ποιότητά τους είναι κακή!

Μάλιστα, όπως είπε δεν είναι παράδοση της Ευρώπης αλλά της Αμερικής, ενώ επανέφερε τη λογική κερδοσκοπικών ιδρυμάτων.

«Κύριε Δημοσχάκη, έχετε εμπλακεί κι εσείς στην απίστευτη ιδεολογική διάσταση για ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη.

Μην κρυβόμαστε άρα πίσω από το δάχτυλό μας», είπε ο Υπουργός Παιδείας, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Τάσο Δημοσχάκη.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εριέττα Λάτση: Το στήριγμα και πυξίδα του θρυλικού εφοπλιστή
Σε πλήρη ανάπτυξη η κοινωνική δράση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη της ρωσικής επίθεσης στο Κιεβο
Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ: Επικροτεί την επαναφορά του μηχανισμού για κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Τεχεράνης
Πολωνία: Στο 4,8% του ΑΕΠ θα αυξηθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός το 2026
Reuters: Οι Ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια έχουν περιορίσει την ικανότητα διύλισης ρωσικού πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ
Κιθ Κέλογκ: Τα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία απειλούν τις ειρηνευτικές προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ
Νέα Δημοκρατία: 9 fake news για το εργασιακό νομοσχέδιο
Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα: Όταν λέει ότι του λείπει η πολιτική, εννοεί ότι του λείπουν τα φράγκα της εξουσίας
Παπαστεργίου: Να ενθαρρύνουμε τη χρήσιμη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης
Τσιάρας: Στόχος μας η αδιάληπτη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και η απρόσκοπτη καταβολή των εθνικών και ενωσιακών ενισχύσεων
Μπαϊρού: Το σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν είναι λιτότητα, αλλά αναστολή των επιπλέον δαπανών