• Big Story

    Στον αέρα η δίκη για το σκάνδαλο του ΤΤ;

    Τράπερ


    Στον αέρα βρίσκεται η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) , η οποία και έχει οριστεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.
    Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να σκοντάψει στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει η μετάφραση του βουλεύματος για τον Σέρβο κατηγορούμενο Radomir Zivanic, εκ των συνολικά 35 που θα καθίσουν στο εδώλιο.

    Ελευθερία Κόλλια. Δημοσιογράφος
    Ελευθερία Κόλλια. Δημοσιογράφος

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο συνήγορος του Radomir Zivanic, κ. Τάκης Μιχαλόλιας θα καταθέσει ένσταση σχετικά, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώ πηγές εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να συνεχιστεί ο πόλεμος της Δικαιοσύνης με τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς σε σχετικό αίτημα της πρώτης εν μέσω θέρους για την αναγκαία μετάφραση, η δεύτερη απάντησε ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος.

    “Το φάντασμα της Siemens ειναι εδώ”, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, θυμίζοντας ότι η δίκη για τα μαύρα ταμεία του Γερμανικού κολοσσού ουδέποτε άρχισε, αναβλήθηκε επ´ αόριστον, εξαιτίας της απουσίας μετάφρασης του βουλεύματος για τους αλλοδαπούς κατηγορουμένους στην υπόθεση.

    Στην υπόθεση της Siemens, η έδρα είχε κάνει δεκτές ενστάσεις της υπεράσπισης περί απόλυτης ακυρότητας της διαδικασίας, με την πολιτική – δικαστική αντιπαράθεση να φθάνει στο ζενίθ, και δη όταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες δικαστικών λειτουργών που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

    Η υποχρέωση μετάφρασης του βουλεύματος, προκύπτει από το γεγονός ότι πριν από δυο χρόνια η Βουλή κύρωσε κοινοτική οδηγία σύμφωνα με την οποία όλα τα έγγραφα που αφορούν την απαγγελία κατηγορίας, θα πρέπει να παραδίδονται στους κατηγορουμένους στη μητρική τους γλώσσα.

    Ο Σέρβος και οι κατηγορίες

    Ο Radomir Zivanic συγκαταλέγεται στον κατάλογο των 35 κατηγορουμένων, μαζί με τους Άγγελο Φιλιππίδη, Δημήτρη Κοντομηνά, Βίκτωρα Ρέστη, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια σε κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ).

    Αποκλειστικός μέτοχος και ιδιοκτήτης των εταιρειών ΒΙΟΣ και EXPANDO A.E., κατηγορείται ότι συνέπραξε – με την υποβολή αίτησης συμμετοχής – σε ομολογιακά δάνεια των εταιρειών του αλλά και τη συμμετοχή του Τ.Τ. στα ομολογιακά αυτά δάνεια με ποσοστό 78,30%, βάσει της οποίας οι εν λόγω εταιρείες χρηματοδοτήθηκαν με το συνολικό ποσό των 36 εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι δικαστικές – εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι ο Radomir Zivanic ενεργούσε γνωρίζοντας ότι προξενούσε ζημία στο Τ.Τ., αλλά και ότι ήθελε να την προξενήσει, ζημία που υπολογίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας σε ποσοστό 20% του ακάλυπτου υπολοίπου, ήτοι σε ποσό περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/giati-savvidis-ke-kalogritsas-piezoun-ton-kontomina-gia-ton-alpha-olo-paraskinio/73359

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/proin-proedros-tis-hanjin-shipping-vazi-9-ekat-dolaria-gia-ti-diasosi-tis-eterias/73398



    ΣΧΟΛΙΑ