• Big Story

    Ανέβασε…στροφές το Χρηματιστήριο με καθολική συμμετοχή. Κέρδη άνω του 11% για τη Eurobank


    Με τη συμμετοχή της πλειονότητας των μετοχών, ο Γενικός Δείκτης τιμών σκαρφάλωσε ξανά πάλι από το ψυχολογικό όριο των 620 μονάδων, που είχε χάσει πριν από τρεις συνεδριάσεις.

    Εγχώριοι Traders απέδωσαν την κίνηση στα υπερπουλημένα επίπεδα που έχουν βρεθεί οι εγχώριοι τίτλοι όσο και στην αισιοδοξία που εκφράστηκε σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν αναφορικά με το θέμα των συντάξεων.

    Μέχρι τις 12 το μεσημέρι, επικρατούσε ηρεμία στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, εκτός από τις πιέσεις που παρατηρούνταν στη μετοχή της Motor Oil. Η μετοχή έφτανε να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά έως και 4,37%.

    Από τις 1230 το μεσημέρι και έπειτα, η εικόνα της εγχώριας αγοράς άλλαξε άρδην, με ισχυρή άνοδο τόσο των τραπεζικών τίτλων όσο και των μη, οδηγώντας το δείκτη στις 630 μονάδες στο κλείσιμο της συνεδρίασης, με κέρδη 1,78% ενώ κοντά στο υψηλό ημέρα ήταν και το κλείσιμο για τον τραπεζικό δείκτη, σημειώνοντας άνοδο 4,81%.

    Δυναμική παρουσία της Eurobank ιδιαίτερα προς το τέλος της συνεδρίασης ενώ η μετοχή είχε τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα. Η τράπεζα έκλεισε με κέρδη 11,37% στα 0,568 ευρώ, όπου ήταν και τοπικό υψηλό. Πλην της Τράπεζας Πειραιώς που δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ανοδικό ξέσπασμα, κλείνοντας αμετάβλητη στα 1,08 ευρώ, η Alpha Bank ενισχύθηκε 3,53% και η ΕΤΕ (1,83%).

    Σημαντική η συμβολή της ΔΕΗ (+5,08%) κλείνοντας στα 1,345 ευρώ ενώ κέρδη άνω του 3% σημείωσαν οι τίτλοι των ΕΛΠΕ, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Γεκτέρνα, Αεροπορία Αιγαίου. Ο Μυτιληναίος έκλεισε 1,99% υψηλότερα, η Βιοχάλκο (+1,92%) ενώ και ο ΟΤΕ προσέγγισε ξανά τα 10 ευρώ κλείνοντας 1,22% υψηλότερα.

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε στους MIΓ (+2,8%), Ιntralot (+2,61%) και Ελλάκτωρ (+3,17%).

    Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα με χτες, 32,6 εκατ . ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.



    ΣΧΟΛΙΑ