• Πολιτική

    Έρχεται αύξηση του ΕΝΦΙΑ στο 15% των ακινήτων παραδέχτηκε ο Τσακαλώτος. Αύξηση 20 ευρώ στις λαικές συνοικίες


    Για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετά τις αναπροσαρμογές των αντικειμενικών αξιών, αλλά και τις περικοπές των συντάξεων έκανε λόγο ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ομιλία του στην κλειστή συνεδρίαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι το 15% των ακινήτων πρόκειται να υποστεί αύξηση του ΕΝΦΙΑ, διευκρινίζοντας ότι το 67% θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο ενώ το 18% θα δει μειώσεις.

    Ο κ. Τσακαλώτος, εστιάζοντας στο μείζον ζήτημα των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ, λόγω και της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το 15% ιδιοκτητών ακινήτων θα δουν αυξήσεις στο χαράτσι, προσθέτοντας πως στις λαϊκές συνοικίες το ποσό δε θα ξεπερνάει τα 20 ευρώ. Για να…χρυσώσει, δε, το χάπι, ο υπουργός Οικονομικών, στο…πολιτικό μασάζ που πραγματοποιείται στους βουλευτές της Κουμουνδούρου, αν και παραδέχθηκε τις επιβαρύνσεις σε αναμονή, πρόσθεσε πως στο 67% το ποσό θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, ενώ το 18% θα δει μειώσεις.

    Αναφορικά με τη μείωση των συντάξεων, ερωτηθείς αν συζητάει με τους θεσμούς την άρση του μέτρου ο κ. Τσακαλώτος απάντησε «Εγώ τους είπα αυτό. Ήμουν περιεκτικός και συνοπτικός. Δεν είναι της ώρας αυτά να τα συζητήσουμε».

    Για το χρέος της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι προσδοκάται επιμήκυνση δέκα ετών αλλά και αυτόματος μηχανισμός για τα μέτρα ελάφρυνσης. Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι ο εξωδικαστικός ήταν μεγάλη νίκη διότι αυξήθηκε το ποσό των οφειλών και εντάχθηκαν και χρέη του 2017, ενώ πριν κάτι τέτοιο ίσχυε μόνο για το 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλεί η ΝΔ τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάθε μήνα ραντεβού στην… Εφορία: Σχέδιο προπληρωμής φόρων και ΕΝΦΙΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΝΦΙΑ 2018: Ποιοι «καίγονται» από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών



    ΣΧΟΛΙΑ