• Big Story

    Αυτός είναι ο 19χρονος Έλληνας που σκοτώθηκε στο Μόναχο – Ήθελε να σώσει την αδελφή του


    O 19χρονος Χουσεΐν Νταϊτσίκ από τον οικισμό του Αράτου Ροδόπης, που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή, είναι ο Έλληνας που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Ali Sonboly στο Μόναχο, όπως επιβεβαιώθηκε από το ελληνικό προξενείο.

    hussein-daicik2

    Πρόκειται για Έλληνα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου του BBC, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να προστατεύσει την αδελφή του από το δολοφονικό αμόκ του δράστη, έξω από το εστιατόριο McDonald’s όπου ξεκίνησε η επίθεση.

    hussein-daicik3

    Μαθαίνοντας την είδηση, ο πατέρας του 19χρονου, που στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μετανάστευσε μαζί με τη γυναίκα του στην τότε Δυτική Γερμανία, όπου γεννήθηκαν και τα τρίδυμα παιδιά τους, υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται.

    Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ ήταν το ένα από τα εννέα θύματα του 18χρονου γερμανο-ιρανού δράστη, ο οποίος περιγράφεται ως ένας μοναχικός νέος, χωρίς πολιτικά κίνητρα και με ψυχικά προβλήματα.

    Όπως προκύπτει, ο Ali Sonboly είχε προμελετήσει την πράξη του: έχοντας κάνει πειρατεία στον λογαριασμό του Facebook ενός κοριτσιού, είχε προσελκύσει στο εστιατόριο McDonald’s του εμπορικού κέντρου συνομηλίκους του προσφέροντας δήθεν δωρεάν φαγητό τη συγκεκριμένη ημέρα. Στο σακίδιό του βρέθηκαν 300 σφαίρες, πράγμα που σημαίνει ότι υπολόγιζε να σκοτώσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

    https://www.youtube.com/watch?v=lpigoGWGPa0

    Στο σπίτι του, που διέμενε με τους γονείς του, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με το Ισλαμικό Κράτος, όμως η αστυνομία βρήκε ένα βιβλίο με θέμα τους μαζικούς πυροβολισμούς.

    Ο 18χρονος δράστης ήταν γιος ταξιτζή, ιδιαίτερα μοναχικός και είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές σε ψυχιατρικές κλινικές. Μαρτυρίες λένε πως τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν σε κατάσταση απόλυτου αμόκ, ενώ το κίνητρο της επίθεσης αυτής δεν έχει βρεθεί ακόμα. Ο Ali Sonboly υποστήριξε πως ήταν θύμα bullying από τα 7 του χρόνια και ίσως γι’αυτό επέλεξε να αρχίσει το μακελειό από ένα σημείο που βρίσκονταν μαζεμένα τόσα παιδιά και έφηβοι.

    Σημειώνεται ότι τα θύματά του, με εξαίρεση μια γυναίκα 45 χρονών, ήταν ηλικίας 13-21 ετών.

    munich

    munich5munich6munich7munich8munich9munich10munich11munich12munich13munich14munich15munich16munich17munich18munich20

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/makelaris-sto-monacho-bullying-o-isis-ke-o-ellinas-nekros-video/63424



    ΣΧΟΛΙΑ