• Big Story

    Άφαντος ο Γριβέας για τους εργαζόμενους του Αστέρα ενώ εξακολουθεί να εισπράττει 200.000 ευρώ (+35.000 αύξηση)!


    Πλησιάζει η κακιά ώρα…για την τύχη των 1.000 και πλέον εργαζομένων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του “Αστέρα Βουλιαγμένη” και ο διευθύνων σύμβουλος κ.Πολυχρόνης Γριβέας περιφρονεί τους υπαλλήλους, χωρίς όμως να περιφρονεί και το ποσό των 200.000 ευρώ ετησίως που εισπράττει. Την προσεχή Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, θα “πέσουν” οι τελευταίες υπογραφές με τους νέους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, την κοινοπραξία Apollo Investment Hold Co., και ακολούθως σε 10 ημέρες, περίπου, στις 11 Νοεμβρίου, έχει προγραμματισθεί να ανασταλεί η λειτουργία του για τη χειμερινή περίοδο προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες ανακαίνισης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Συνεπώς, 1.000 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους θα βρεθούν στο δρόμο, καθώς, μέχρι και αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει καμία συνάντηση των εργαζομένων με τον κ.Πολυχρόνη Γριβέα, προκειμένου να ενημερωθούν για το εργασιακό τους μέλλον.

    Σημειώνεται ότι αύριο ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της εταιρίας “Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.” έχει προγραμματίσει έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τους προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, πριν φθάσει η καταληκτική ημερομηνία της 11ης Νοεμβρίου.

    Πάντως, όπως τονίζεται από πληροφορίες της ιστοσελίδας kourdistoportokali.com και αυτές περιλαμβάνονται στο πλαίσιο συνέντευξης του προέδρου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο κ.Π.Κούκου “η συνεχώς μειούμενη δραστηριότητα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος δεν είχε αντίκτυπο στις αμοιβές του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Πολυχρόνη Γριβέα ο οποίος σήμερα λαμβάνει 200.000 ευρώ ετησίως. Μιλάμε για αστρονομικό ποσό για στέλεχος του Δημοσίου. Κι αυτό γιατί ο Αστέρας ανήκει στο Δημόσιο και δια μέσω αυτού στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Γριβέας έλαβε πέρυσι-με απόφαση της γενικής συνέλευσης μετόχων- 35.000 ευρώ αύξηση όταν αποφάσισε από μόνος του να κάνει και χρέη Γενικού Διευθυντή που μετά από δική απόφαση εδώ και καιρό δεν υπάρχει!!! Ο κ. Γριβέας είναι το μόνο εκτελεστικό μέλος από τα 12 μέλη του ΔΣ.”

    Π.Κούκος, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης
    Π.Κούκος, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης

    Το κρυφτούλι

    Πάντως, από τις αρχές του μηνός Οκτωβρίου αλλά και μέχρι σήμερα, ο κ.Γριβέας παίζει “κρυφτούλι”, τόσο με τους δημοσιογράφους όσο και με τους εργαζόμενους, προκειμένου να μην δώσει σαφής απαντήσεις για το μέλλον τους μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, καθώς όπως είναι γνωστό, ο “Αστέρας Βουλιαγμένης” είναι η πρώτη φορά που θα αναστείλει τη λειτουργία του μια ολόκληρη χειμερινή περίοδο και οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία.

    Όπως δήλωσε στο mononews.gr ο πρόεδρος των υπαλλήλων κ.Παναγιώτης Κούκος, “δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για το μέλλον μας, ως εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο “Αστέρα Βουλιαγμένης”. Ο κ.Π.Γριβέας αποφεύγει να συναντήσει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο οπότε και να αποποιηθεί των ευθυνών που, μέχρι σήμερα, των βαραίνουν και είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με σχετικό Π.Δ. να μας ενημερώνει για όλες τις κινήσεις της διοίκησης της εταιρίας.

    Κατόπιν αυτών, αβέβαιο θεωρείται το επαγγελματικό μέλλον των 643 άμεσων υπαλλήλων (από τους οποίους οι 250 είναι μόνιμοι) που απασχολούνται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα αλλά και των περίπου 350 έμμεσων απασχολουμένων (προμηθευτές κ.α.), καθώς σύμφωνα πάντα με τον κ.Κούκο, τη μόνη διαβεβαίωση που έχουν λάβει, μέχρι σήμερα, είναι ότι “όλα θα πάνε καλά“, η οποία δόθηκε σε μια κουβεντούλα που έγινε στο διάδρομο, στα “όρθια”, μεταξύ του κ. Γριβέα και του πρόεδρου των υπαλλήλων. Αυτή όμως, η διαβεβαίωση δεν αρκεί για τους εργαζόμενους.

    Πρόθεση των εργαζομένων, όπως μας επεσήμανε ο κ.Κούκος, είναι να παραμείνει ανοιχτό το ξενοδοχείο όλο τον χρόνο και όχι μόνο οι 60 καμπάνες, για τις οποίες δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση και παραμένει ως σκέψη της διεύθυνσης της “Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ.”. Εάν προχωρήσει το “σενάριο” της λειτουργίας των 60 καμπανών, τότε, σύμφωνα με τον κ.Κούκο, “τα 3/4 των υπαλλήλων θα χάσουν τη δουλειά τους”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο, όπως μας ενημέρωσε ο κ.Κούκος, δεν έχει κλείσει ποτέ κατά τη χειμερινή περίοδο.

    Πάντα διατηρείται ένα από τα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα ανοιχτό και τα υπόλοιπα δυο ανοίγουν ανάλογα με τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει για διάφορες εκδηλώσεις.

    astir

    Το τίμημα 

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το τίμημα εξαγοράς του “Αστέρα Βουλιαγμένη” ανήλθε στα 400 εκατ. ευρώ, από την θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV, Apollo Investment στην οποία συμμετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια, του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, άλλοι Αραβες επενδυτές, η τουρκική Dogus Group, μέσω της D-Marine Investments Holding καθώς και δύο funds της AGC Equity Partners. Εκ των 400 εκατ. ευρώ, τα 305 εκατ. θα πάρει η Εθνική Τράπεζα και τα υπόλοιπα 95 εκατ. το ΤΑΙΠΕΔ.

    Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον για την απόκτηση του management του ξενοδοχείου έχει εκφράσει η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα Four Seasons καθώς στις 31 Οκτωβρίου λήγει η σύμβαση franchise που είχε υπογράψει η διοίκηση του συγκροτήματος με τη Starwood Ηotels and Resorts. Άλλωστε την πρόθεσή του να αποκτήσει παρουσία στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά έχει εκφράσει κατά καιρούς την τελευταία τριετία και ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, επικεφαλής του ομίλου Kingdom Holding, o οποίος κατέχει μερίδιο 47,5% στη Four Seasons.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: Ο Υπουργός- καναλάρχης Ν. Παππάς δε μπορεί να διαχειριστεί ούτε την ΕΡΤ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Ζολώτας: Παραιτήθηκε από την ηγεσία της NewLead. Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ