• Big Story

    Με 2 απίστευτα χτυπήματα οι άνθρωποι της Aegean Airlines πλήττουν τη φήμη της εταιρείας

    Eυτύχιος Βασιλάκης. Ετών 55. Βασικός Μέτοχος Aegean Airlines

    Eυτύχιος Βασιλάκης. Βασικός Μέτοχος Aegean Airlines


    Aegean Airlines: Τα πράγματα έχουν ως εξής. Η υπεροψία του μονοπωλίου στον ελληνικό ιπτάμενο χώρο μπορεί να γίνει κακός σύμβουλος στη φήμη μιας επιτυχημένης εταιρείας; Η Aegean Airlines, η οποία διοικείται από τον επιχειρηματία κ. Ευτύχη Βασιλάκη, καταρχάς πρέπει να αναφερθεί ότι αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες – όσον αφορά το πτητικό της έργο – και ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρόλα αυτά όμως, φαίνεται πως άνθρωποι εκ των έσω κατόρθωσαν να επιφέρουν δύο ισχυρά πλήγματα στο κύρος της. Από τη μια, όπως αποκάλυψε το mononews.gr, πιλότος της φέρεται να έσπασε στο ξύλο υπάλληλο του προσωπικού εδάφους στο διεθνές αεροδρόμιο του Gatwick και από την άλλη, σύμφωνα με επίσημη καταγγελία που έκανε ο Τ.Μ. στο mononews.gr χτες το βράδυ, η εταιρεία φέρεται να πούλησε θέσεις που είχαν ήδη πληρωθεί σε άλλους επιβάτες (!) τελευταία στιγμή.

    Το χτεσινό περιστατικό με την πτήση της Aegean που έχασαν οι 8 επιβάτες (ένας Έλληνας και 7 Κύπριοι μαθητές) από την Κύπρο και η οποία θα έφευγε από την Αθήνα και είχε προορισμό τη Μύκονο αρχίζει και λαμβάνει πλέον  μεγάλες διαστάσεις. Το θέμα αποκάλυψε χτες το βράδυ το mononews.gr. Η εταιρεία πλέον, σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία του Τ. Μ. που μίλησε στην ιστοσελίδα μας (το όνομά του είναι στη διάθεση του mononews.gr και όποιου το ζητήσει), είναι υπόλογη για το γεγονός ότι 8 επιβάτες έχασαν την πτήση τους.

    Ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης (κέντρο), ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτριος Γερογιάννης (αριστερά) και η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων κα Σταυρούλα Σαλούτση.
    Ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης (κέντρο), ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτριος Γερογιάννης (αριστερά) και η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων κα Σταυρούλα Σαλούτση.

    Χτες το βράδυ, λοιπόν, το mononews.gr είχε αποκαλύψει ότι στην πτήση Λάρνακα-Αθήνα της Aegean, υπήρχαν κάποιοι επιβάτες, οι οποίοι είχαν κλείσει να φύγουν από την Αθήνα με προορισμό τη Μύκονο με την πτήση της ίδιας εταιρείας στις 18.35. Το αεροπλάνο τους από την Λάρνακα προσγειώθηκε με καθυστέρηση στην Αθήνα, στις 18.25, τη στιγμή που η πτήση για Μύκονο ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 18.35! Δηλαδή τους έμενε περιθώριο μόλις 10 λεπτών για να προλάβουν την ανταπόκριση. Όμως το αεροσκάφος καθυστέρησε μία ολόκληρη ώρα να φύγει από τη Λάρνακα με ευθύνη της εταιρείας.

    (Δεξιά) Ρούλα Σαλούτση. Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων Aegean Air
    (Δεξιά) Ρούλα Σαλούτση. Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων Aegean Air

    Με το που προσγειώθηκε στην Αθήνα το αεροσκάφος, αυτοί οι επιβάτες, κατόπιν παρότρυνσης του εξαιρετικά ευγενικού πληρώματος, κατέβηκαν πρώτοι από αυτό και επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που τους περίμενε για να τους μεταφέρει κατευθείαν στο άλλο αεροπλάνο της πτήσης με προορισμό τη Μύκονο. Όμως, με το που μπήκαν στο λεωφορείο (ώρα 18.30), άνθρωπος της Aegean τους ενημέρωσε ότι το αεροπλάνο ήδη είχε φύγει για τη Μύκονο, χωρίς να τους περιμένει. Επί της ουσίας, η εταιρεία είχε ενημερώσει το πλήρωμα και τον οδηγό του λεωφορείου ότι το αεροσκάφος για τη Μύκονο θα τους περίμενε. Αλλά ο μόνος που ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε ήταν ο υπάλληλος της εταιρείας που μετέφερε στους επιβάτες ότι τελικά δεν τους περίμενε κανείς.

    Ο Τ.Μ. τότε απευθύνθηκε στην επικεφαλής των desks της Aegean, την κ. Χατζηαντωνίου, η οποία και τον διαβεβαίωσε πως η πτήση έφυγε στην ώρα της με κενές τις θέσεις που αντιστοιχούσαν στους επιβάτες που έμειναν πίσω. Όμως, όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 19.17 στη Μύκονο, ο Έλληνας επιβάτης συνομίλησε με τους φίλους του που βρίσκονταν στην ίδια πτήση (όλα τα ονόματα βρίσκονται στη διάθεση του mononews.gr).

    Το ντοκουμέντο που αποκαλύπτει την γκάφα της Aegean Airlines
    Το ντοκουμέντο που αποκαλύπτει την ακριβή ώρα αναχώρησης και άφιξης του αεροπλάνου της Aegean Airlines στη Μύκονο

    Οι φίλοι του τον διαβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος αναχώρησε πλήρες. Του εξήγησαν ότι “η πτήση καθυστέρησε για περίπου 20 λεπτά επειδή περιμέναμε ένα γκρουπ Ισπανών. Μόλις οι Ισπανοί επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, αυτό αναχώρησε”. Στη συνέχεια, ο Τ.Μ. μπήκε στην ιστοσελίδα flightaware.com, η οποία καταγράφει και παρακολουθεί με απόλυτη ακρίβεια τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις όλων των αεροσκαφών παγκοσμίως. Σύμφωνα με το ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το mononews.gr, η περιβόητη πτήση αναχώρησε από το Ελ. Βενιζέλος στις 19.00 και προσγειώθηκε στο νησί της Μυκόνου 17 λεπτά μετά.

    Σύμφωνα με τον Τ.Μ., αυτό καταδεικνύει ότι “η Aegean επέλεξε να μην πει στους επιβάτες τι συνέβη στην πραγματικότητα, φοβούμενη ίσως μια σπίλωση του ονόματός της και του κύρους της”. Ο ίδιος πιστεύει ότι “οι ήδη πληρωμένες θέσεις εμού και του γκρουπ των Κυπρίων μαθητών πουλήθηκαν σε άλλους επιβάτες”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/agrio-xilo-apo-piloto-tis-aegean-sto-gatwick-akirothike-ptisi-gia-iraklio/63131

     



    ΣΧΟΛΙΑ