• AUTO

    Tesla Model 3 με 340kw (460PS)!

    Tesla


    Η έκδοση Performance επιταχύνει από στάση στα 100 km/h μέσα σε μόλις 3.1 sec και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 262 km/h.

    Σχεδιαστικός στόχος στο Model 3 ήταν ένα προϊόν με μείωση της πολυπλοκότητας και της διαφοροποίησης μεταξύ των εκδόσεων. Ωστόσο, το Model 3 είναι εξ ορισμού διασκεδαστικό στην οδήγηση χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους και το δυναμικό σασί. Με κάποιες αναβαθμίσεις λογισμικού, δημιουργήθηκε ένα προσβάσιμο, διασκεδαστικό και ευέλικτο σπορ αυτοκίνητο, για δυνατές συγκινήσεις τόσο σε ευθείες όσο και σε στροφές: το Model 3 Performance.

    Έξι χρόνια μετά τις πρώτες παραδόσεις του Model 3, οι πιο πρόσφατες κατασκευαστικές και μηχανολογικές δυνατότητες επέτρεψαν την κατασκευή μιας έκδοσης με καλύτερες επιδόσεις στην έκδοση Performance. Με βάση την ποιότητα και τις βελτιώσεις της πλατφόρμας του πιο πρόσφατου Model 3, το νέο Model 3 Performance προσφέρει μια πιο εστιασμένη εμπειρία οδήγησης, καθώς και μοναδικά χαρακτηριστικά οχήματος και στοιχεία σχεδίασης.

    Ο τελευταίας γενιάς ηλεκτροκινητήρας αποδίδει περισσότερα από 340KW (460PS) επιταχύνει από 0-100 km/h μέσα σε μόλις 3.1 sec και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 262 km/h. Αυτή η πρόσθετη ισχύς μεταφέρεται στο οδόστρωμα μέσω σφυρήλατων ζαντών αλουμινίου 20’’. Η διάταξη με τροχούς διαφορετικών διαστάσεων μπρος και πίσω προσφέρει ακριβέστερη ανταπόκριση στις στροφές, βελτιωμένη προβλεψιμότητα και αυξημένη πρόσφυση, τόσο σε δρόμους όσο και σε πίστες.

    Η τεχνολογία προσαρμόσιμης απόσβεσης, εντελώς νέα στο Model 3 Performance, ελέγχεται πλήρως μέσω του λογισμικού της Tesla και είναι ενσωματωμένη στο σύστημα ελέγχου Vehicle Dynamics Controller (VDC) της Tesla. Αυτό το επόμενης γενιάς σύστημα επιτρέπει τις απόλυτες επιδόσεις χειρισμού, χωρίς συμβιβασμούς στην καθημερινή χρηστικότητα.

    Έχουν γίνει αναβαθμίσεις στο υλικό του πλαισίου, ώστε να ταιριάζει με την αυξημένη απόδοση των συστημάτων κίνησης και της ανάρτησης. Η αυξημένη δομική ακαμψία, τα ανανεωμένα ελατήρια, οι ράβδοι σταθεροποίησης και οι δακτύλιοι παρέχουν ένα πλαίσιο με μεγαλύτερη απόδοση και ανταπόκριση στους χειρισμούς του οδηγού.

    Τα κατάλληλα για πίστα φρένα έρχονται πλέον ως στάνταρ εξοπλισμός μαζί με τα τακάκια υψηλής απόδοσης και παρέχουν πιο άμεση επιβράδυνση, ενώ έχουν και υψηλότερα θερμικά όρια και αντοχή. Το Model 3 Performance διαθέτει κόκκινες δαγκάνες φρένου.

    Tesla

    Η τελευταία γενιά Track Mode ενσωματώνει πλέον προσαρμόσιμα χειριστήρια ανάρτησης σε ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης βελτιστοποιημένο για την απόδοση που ανταποκρίνεται αμέσως στους χειρισμούς του οδηγού για μέγιστο έλεγχο.

    Όταν είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να προσαρμόσετε την ισορροπία χειρισμού, τα στοιχεία ελέγχου ευστάθειας και την ανάκτηση ενέργειας μέσω του νέου περιβάλλοντος χρήσης. Όλες αυτές οι αλλαγές συνδυάζονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μια εμπειρία οδήγησης ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε τις επιδόσεις και στον δρόμο και στην πίστα.

    Το Model 3 Performance διαθέτει επίσης ξεχωριστή σχεδίαση σε σύγκριση με τα άλλα επίπεδα εξοπλισμού. Η νέα πρόσοψη και πίσω όψη προσφέρουν πιο επιθετικό στυλ, αεροδυναμική και ενσωματωμένους αεραγωγούς ψύξης, οι οποίοι σε συνεργασία με τον πίσω διαχύτη και το σπόιλερ ινών άνθρακα (ανθρακονήματα) βελτιστοποιούν την ισορροπία ανύψωσης και τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

    Στο εσωτερικό, τα νέα σπορ καθίσματα διαθέτουν ενισχυμένο πλευρικό μαξιλάρι και πλευρική στήριξη, που παρέχουν βελτιωμένη πλευρική υποστήριξη σε στροφές και σε δυναμική οδήγηση. Μπορούν επίσης να θερμαίνονται και να αερίζονται. Η επένδυση από ίνες άνθρακα (ανθρακονήματα) με το μοναδικό μοτίβο ύφανσης από την Tesla, βοηθά το Model 3 Performance να ξεχωρίζει στη σειρά Model 3. Το Model 3 Performance ξεκινά από 55.990 € (ισχύει για την Ελλάδα). Οι παραδόσεις ξεκινούν τον Μάιο. Το απλό Model 3 πωλείται από 39,990 στην Ελλάδα.

    Tesla

    Διαβάστε επίσης:

    Οδηγούμε την υβριδική Clio!

    Εργοστάσιο που θερμαίνεται με βιοαέριο!

    Ιδού το νέο Opel Grandland!



    ΣΧΟΛΙΑ