• AUTO

    Σχολή ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα!


    Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εξειδίκευσης, με τη συνεργασία της Kosmocar, της Dekra και του ΙΕΚ Ακμή.

    Η νέα αυτή εκπαιδευτική πρωτοβουλία όσον αφορά στους Μηχανικούς Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, έρχεται ως απάντηση στη συνεχώς αυξανόμενη χρήση Υβριδικών και Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και τη ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως, στο πλαίσιο της οποίας η σωστή εκπαίδευση των μελλοντικών επαγγελματιών του κλάδου της αυτοκίνησης και της Μηχανοτρονικής αποκτά αποφασιστικό ρόλο.

    Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης από έμπειρους τεχνικούς και ειδικούς στην ηλεκτροκίνηση της Kosmocar και της Dekra, οι σπουδαστές της Σχολής Μηχανοτρονικής έχουν πρόσβαση τόσο σε εκπαιδευτικά ηλεκτρικά οχήματα, τεχνικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό Software τελευταίας γενιάς της Kosmocar, όσο και στο υπερσύγχρονο Τεχνικό Κέντρο της εταιρείας στη Μάνδρα Αττικής.

    Επιπλέον, εκπαιδεύονται μέσω του HiVo app, στην καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης της Dekra, ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο που καλύπτει όλες τις εφαρμογές της Ηλεκτροκίνησης, ενώ με τη χρήση γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας, απολαμβάνουν την εμπειρία ασφαλούς περιήγησης στο εσωτερικό του ηλεκτρικού οχήματος και προσομοίωσης της πλήρους δομής και λειτουργίας του ηλεκτροκινητήρα.

    Ο Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ακμή ανέφερε: «Εγκαινιάζουμε μία πρωτοποριακή, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασία με δύο ηγέτιδες δυνάμεις στον χώρο του αυτοκινήτου, την Kosmocar, και τη Dekra, σε ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης που έρχεται να ενδυναμώσει τους σπουδαστές της Σχολής Μηχανοτρονικής. Θέτουμε στον πυρήνα των προσπαθειών και της στρατηγικής μας τη διασύνδεση και τη συνεργασία με τα μεγαλύτερα brands και οργανισμούς. Προσβλέπουμε σε μία επιτυχημένη συνεργασία που θα εξελιχθεί περαιτέρω, είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσει τους νέους».

    Ο κ. Γιάννης Εμιρζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Kosmocar, A.E., τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με το ΙΕΚ Ακμή και την Dekra. Από την πλευρά μας, θα συνεισφέρουμε με την τεράστια τεχνογνωσία του Group Volkswagen στην παροχή υπηρεσιών συντήρησης αυτοκινήτων, τόσο για συμβατικούς, όσο και για ηλεκτρικούς κινητήρες, όπως επίσης για την επισκευή και αποκατάσταση ζημιών. Θεωρούμε πολύ σημαντική τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς και το γεγονός ότι οι απόφοιτοι θα μπορούν να αποκτήσουν πρακτική εκπαίδευση και ενδεχομένως να απασχοληθούν μόνιμα στο δίκτυο συνεργατών της Kosmocar,».

    Ο Δρ. Σάββας Τζανής, διευθύνων σύμβουλος της Dekra Hellas, συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που ενώνουμε τις δυνάμεις μας η Dekra έχει δημιουργήσει το πιο εξελιγμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, με το οποίο εκπαιδεύονται σήμερα μηχανικοί και στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Ακμή είναι πολύ τυχεροί που θα εκπαιδευτούν μέσα από ένα τέτοιο πρόγραμμα, το οποίο οδηγεί σε πιστοποίηση που λαμβάνουν από την ίδια την Dekra.

    Πέραν των εξαιρετικών επαγγελματικών προοπτικών τους ως απόφοιτοι του ΙΕΚ Ακμή, θα μπορούν να διεκδικήσουν και ευκαιρίες εκτός Ελλάδος». Δίνοντας το στίγμα της αγοράς, ο Τάκης Πουρναράκης, Μηχανολόγος-Μηχανικός ΕΜΠ και Τεχνικός Σύμβουλος της Σχολής Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ Ακμή συμπλήρωσε: «Στο ΙΕΚ Ακμή σε συνεργασία με την Kοsmocar, είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στους σπουδαστές Μηχανοτρονικής σε όλη την Ελλάδα εξειδικευμένα σεμινάρια για την Ηλεκτροκίνηση. Ε

    ίναι δεδομένο πως η ανάπτυξή της θα δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας και, φυσικά, νέες ανάγκες εκπαίδευσης για τους Τεχνικούς Υψηλής Τάσης».

    Διαβάστε επίσης

    Η αξία του διαχρονικού!



    ΣΧΟΛΙΑ