• AUTO

    Rolls-Royce: Συνάντηση τέχνης – τεχνολογίας!

    Rolls-Royce Droptail

    Rolls-Royce Droptail


    Η Rolls-Royce Motor Cars αποκαλύπτει το Droptail, το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία των αποκλειστικών δημιουργιών της μάρκας.

    Η Rolls-Royce είναι στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψει το αποτέλεσμα μιας τετραετούς συνεργασίας με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο αριθμό οραματιστών πελατών της μάρκας: το Droptail αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη ερμηνεία του αμαξώματος roadster για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή. Καθορισμένο από το οικείο και κομψό εσωτερικό του, το Droptail αναδεικνύει τον ρομαντισμό της διθέσιας αυτοκίνησης.

    Μόνο τέσσερα θα κατασκευαστούν, το καθένα θα αποτελεί μια μοναδική έκφραση του χαρακτήρα του πελάτη. Το Droptail είναι μοναδικό στις αναλογίες του: η χαμηλή και διεκδικητική στάση, ο άνετος χώρος καμπίνας και η σταθερή, τεντωμένη οροφή υποστηρίζουν τη φύση του που είναι προσανατολισμένη στον οδηγό. Το προφίλ ορίζεται από τις καμπύλες που υψώνονται πίσω από τις πόρτες και σβήνουν απαλά προς τα μέσα, δηλώνοντας ότι είναι ένα αυστηρό διθέσιο.

    Το τμήμα που βρίσκεται πίσω από τους επιβάτες, παίζει ρόλο στην αεροδυναμική απόδοση, παράγοντας κάθετη δύναμη για βελτίωση της ευστάθειας όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα. Στο Droptail, τα πτερύγια της μάσκας κοιτάζουν προς την κορυφή του ψυγείου για να δημιουργήσουν μια προεξοχή την πρώτη για τη Rolls-Royce. Το Rolls-Royce «Badge of Honour» συνοψίζεται σε ένα κομψό μονόγραμμα από ανοξείδωτο χάλυβα «Double R».

    Rolls-Royce Droptail
    Rolls-Royce Droptail

    Ένα αφαιρούμενο σκληρό κάλυμμα έχει σχεδιαστεί για να δίνει στο Droptail δύο πολύ διακριτούς χαρακτήρες: χωρίς την οροφή του, το Droptail είναι ένα άνετο, ανοιχτό roadster. με την οροφή τοποθετημένη, είναι ένα τρομερό και δραματικό κουπέ. Η οροφή ενσωματώνει φωτοευαίσθητο γυαλί που αλλάζει την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στο εσωτερικό με το πάτημα ενός κουμπιού.

    Το εσωτερικό χρησιμεύει ως ένας άνευ προηγουμένου καμβάς για εξαιρετικά προσαρμοσμένες ξύλινες χειροτεχνίες. Η πιο εμφανής επιφάνεια είναι ένα τεράστιο, αδιάκοπο τμήμα ξύλου που τυλίγεται γύρω από τον οδηγό και τον συνοδηγό. Στο μίνιμαλ εσωτερικό είναι ορατά μόνο τρία βασικά κουμπιά, ωστόσο όλες οι σύγχρονες λειτουργίες υποστηρίζονται. Ένα θεατρικό υποβραχιόνιο που μοιάζει με πρόβολο ανάμεσα στα δύο καθίσματα κρύβει κομψά τις περιστροφικές πληροφορίες – με το πάτημα ενός κουμπιού.

    Rolls-Royce Droptail

    Η μάρκα παρουσιάζει την πρώτη – εκ των 4 – ατομική παραγγελία La Rose Noire Droptail: ένα σκοτεινό, τολμηρό και δραματικό αριστούργημα που παραγγέλθηκε από μια γνωστή οικογένεια στοχαστών.

    Το La Rose Noire Droptail εμπνέεται από τη ρομαντική φύση των διθέσιων ταξιδιών και τη γοητεία του μαύρου τριαντάφυλλου Baccara, αγαπημένου της μητέρας της οικογένειας. Το σκούρο ροδί χρώμα των πετάλων φαίνεται σχεδόν μαύρο στη σκιά, αλλά στο άμεσο φως, μια κόκκινη, μαργαριταρένια λάμψη αποκαλύπτεται στη σκοτεινή επιφάνεια. Αυτά τα δύο χρώματα αποτελούν την κύρια παλέτα του La Rose Noire Droptail.

    Το επάνω μέρος είναι φινιρισμένο σε σαγηνευτικό, λαμπερό κόκκινο τόνο με βαθύ μαύρο φόντο, που ονομάζεται «True Love», το οποίο μιμείται το μεταβαλλόμενο χρώμα του μαύρου τριαντάφυλλου Baccara – αποτέλεσμα περισσότερων από 150 επαναλήψεων.

    Rolls-Royce Droptail

    Το φωτεινό έργο είναι επικαλυμμένο με ένα μοναδικό σκούρο φινίρισμα, που ονομάζεται Hydroshade λόγω της ποιότητάς του σε υγρή μορφή, το οποίο αναπτύχθηκε ειδικά για αυτό το έργο. Το χρώμα «True Love» εφαρμόζεται διακριτικά με το χέρι ως έμφαση στην πίσω επιφάνεια των πτερυγίων Pantheon Grille.

    Οι εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου διαθέτουν το σκούρο φινίρισμα βαφής Mystery: όπως το ίδιο το λουλούδι, από μακριά το χρώμα φαίνεται να είναι μαύρο, αλλά το φως του ήλιου αποκαλύπτει αστραφτερούς κόκκινους τόνους. Η αφαιρούμενη σκληρή οροφή του La Rose Noire Droptail σχεδιάστηκε με ένα εντελώς μοναδικό σχήμα: η αεροδυναμική εμφάνισή του τονίζεται πολύ.

    Το εσωτερικό του La Rose Noir Droptail διαθέτει το πιο περίπλοκο παρκέ που έχει δημιουργήσει ποτέ η Rolls-Royce. Μια αφηρημένη απόδοση ροδοπέταλων που πέφτουν σχηματίζεται χρησιμοποιώντας 1.600 κομμάτια ξύλου καπλαμά Black Sycamore, το καθένα κομμένα, κατεργασμένα και τοποθετημένα με το χέρι. 1.070 συμμετρικά στοιχεία, κατασκευασμένα από ξύλο με διαφορετικά φυσικά μοτίβα, σχηματίζουν το φόντο και 533 ασύμμετρα τοποθετημένα κομμάτια ζωγραφισμένα στο χέρι με κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύουν τα ροδοπέταλα.

    Η φόρμουλα χρώματος που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία των κόκκινων κομματιών, η οποία διασφαλίζει ότι δεν θα ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου, χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο για να αναπτυχθεί.

    Rolls-Royce Droptail
    Rolls-Royce Droptail

    Στο ταμπλό ενσωματώνεται ένα ρολόι της Audemars Piguet, ειδικά κατασκευασμένο από τον πελάτη. Σχεδιασμένο για να αφαιρείται, ώστε να μπορεί επίσης να φορεθεί, το ρολόι παρουσιάζεται απαλά με το πάτημα ενός κουμπιού, χάρη στον ειδικά σχεδιασμένο μηχανισμό. Μια μαλακή δερμάτινη θήκη που φυλάσσεται στην θήκη της πόρτας φιλοξενεί το λουράκι του. Μόλις αφαιρεθεί το ρολόι, το άνοιγμα στη φάσα καλύπτεται με ένα κομψό λευκόχρυσο νόμισμα χαραγμένο με ένα τριαντάφυλλο.

    Rolls-Royce Droptail
    Rolls-Royce Droptail

    Διαβάστε επίσης

    Θωρακισμένη ΒMW σειρά 7



    ΣΧΟΛΙΑ