• AUTO

    Πού κοιτάζει ο Λεκλέρκ;

    credit: @Scuderia Ferrari Press Office


    Προς τα πάνω καθώς θεωρεί ότι βρίσκεται ακόμη στη μάχη του τίτλου, αλλά οι τέσσερις αγώνες του Ιουλίου είναι κρίσιμοι.

    Το βρετανικό GP στην θρυλική πίστα του Σίλβερστον είναι ο 10ος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος. Ως τώρα ο Λεκλέρκ έχει κερδίσει δυο αγώνες (126β.), ο Πέρεζ έναν (129β.) και ο Φερστάπεν 6(175β.). O Μονεγάσκος οδηγός έχει στα χέρια του ένα μονοθέσιο νικητή, το οποίο όμως αποδείχτηκε αναξιόπιστο στα χέρια του σε δυο αγώνες (Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν). Ο Λεκλέρκ και στους δυο προηγούνταν όταν έμεινε από υβριδική μηχανή. Οι κόκκινοι έκαναν τροποποιήσεις, έχασαν σε απόδοση κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στον Καναδά. Ο Σάινθ παρά το DRS δεν μπορούσε να περάσει το Φερστάπεν.

    Το Σίλβερστον είναι μια τελείως διαφορετική πίστα, με συνεχή ροή γρήγορων στροφών και υψηλές απαιτήσεις σε αεροδυναμική απόδοση. Αυτό κάνει τη διαφορά και όχι τόσο η δύναμη της υβριδικής μηχανής. Είναι δεδομένο ότι η Ferrari έχει κορυφαία αεροδυναμική απόδοση πράγμα που έχει φανεί στη μάχη της pole. Όμως η αξιοπιστία και η στρατηγική έχουν κοστίσει πολύ σε βαθμούς στο Λεκλέρκ που τώρα δίνει μάχη για τη 2η θέση με τον Πέρεζ να έχει 3 βαθμούς παραπάνω.

    O Λεκλέρκ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους στο Σίλβερστον αν θεωρεί πως βρίσκεται ακόμη στη μάχη του τίτλου: « Προφανώς δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση στους τελευταίους αγώνες. Πιέζουμε συνεχώς στο όριο αλλά αυτό απαιτείται για να πάρουμε τον τίτλο. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα πιέσει στο 100% και όλοι επιθυμούν να έχουμε απροβλημάτιστους αγώνες να βρούμε το ρυθμό και να μειώσουμε τη βαθμολογική διαφορά που αυξήθηκε στους τελευταίους τρεις αγώνες. Είναι μια δύσκολη περίοδος για την ομάδα. Πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματα αξιοπιστίας και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε πολύ γρήγορα. Στόχος μας είναι νίκες και τίτλος. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο γιατί δεν πήγαμε καλά στους τελευταίους 5 αγώνες. Αλλά δεν αποκλείεται. Οι αγώνες αυτού του μήνα είναι καθοριστικοί πριν την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Θα είναι σπουδαίο να πάμε διακοπές μετά από 4 καλούς αγώνες. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, η απόδοση βρίσκεται εκεί και αν δεν κάνουμε λάθη θα έρθουν τα αποτελέσματα. Αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι».

    Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι αύριο στις 17:00 και ο αγώνας την Κυριακή την ίδια ώρα (EΡΤ, Cosmote).  

    Διαβάστε επίσης

    Ήρθε Ελλάδα το Jeep Grand Cherokee 4xe



    ΣΧΟΛΙΑ