• AUTO

    Πολυτελές ηλεκτρικό premium MPV από τη Volvo


    Το EM90 διευρύνει την προϊoντική γκάμα της Volvo Cars παρέχοντας άνεση σε εταιρικές ή VIP μετακινήσεις.

    Η κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων (MPV) γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα σε πολλές περιοχές της Ασίας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το EM90 ξεκινά αρχικά να διατίθεται στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Το EM90 αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στον αμιγώς ηλεκτρικό στόλο της Volvo αυτή των premium MPV.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές αγορές όπως η Κίνα  η κατηγορία αυτή είναι σημαντική. Όταν το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται για οικογενειακά ταξίδια, χρησιμεύει ως μεταφορικό μέσο για εταιρικά στελέχη, προσφέροντας το πλέον άνετο εσωτερικό περιβάλλον για συναντήσεις και εταιρικές τηλεδιασκέψεις. Με δύο λόγια, για τους χρήστες που αναζητούν μία ασφαλή και ευρύχωρη, πολυχρηστική και άνετη μετακίνηση, το EM90 είναι μία νέα επιλογή.

    Σχεδιάστηκε για να είναι χώρος όπου μπορείτε να βρείτε χρόνο για να συνδεθείτε, να σκεφτείτε ή απλώς να χαλαρώσετε. Για να περάσετε χρόνο με τους αγαπημένους σας, να βρείτε ηρεμία και να εμπλουτίσετε τη ζωή σας.

    «Όσο κι αν πρόκειται για ένα παλιό κλισέ, είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν το σπίτι», δήλωσε ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Ένα μέρος για να συνδεθείτε με τους αγαπημένους σας, για να είστε ο εαυτός σας. Ακριβώς αυτή η αίσθηση του σπιτιού μάς ενέπνευσε στο νέο μας EM90, ένα αυτοκίνητο με χώρο για ζωή.»

    Η πρώτη γνωριμία με το EM90 γίνεται μέσω της εξωτερικής σχεδίασης. Εμπρός, οι εμβληματικοί και άμεσα αναγνωρίσιμοι προβολείς, στο σχήμα του σφυριού του Θορ, εξασφαλίζουν επιβλητική εμφάνιση – το περήφανο, γεμάτο αυτοπεποίθηση πρόσωπο ενός αυτοκινήτου Volvo.

    Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο είναι το πώς οι προβολείς του EM90 σας καλωσορίζουν, σε συνδυασμό με το φωτιζόμενο εμπρός μέρος και το επίσης φωτιζόμενο έμβλημα της μάρκας που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο Volvo. Στο πίσω μέρος, η φωτιζόμενη επιγραφή VOLVO και το κομψό σχέδιο των φώτων κάνουν το EM90 να ξεχωρίζει με το σύγχρονο premium design του.

    Τα εμβληματικά κάθετα πίσω φώτα της Volvo έχουν επίσης εξελιχθεί. Αντλώντας έμπνευση από το περίγραμμα των κτιρίων στον ορίζοντα των σύγχρονων πόλεων, το αποτύπωμα των φώτων επεκτείνεται τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω, με τη μεταλλική λωρίδα να αναπαριστά τη βασική γραμμή του ορίζοντα.

    Το EM90 διατίθεται σε τέσσερα εξωτερικά χρώματα με θερμές αποχρώσεις, εμπνευσμένες από την αλληλεπίδραση της φύσης με το φως. Ως αμιγώς ηλεκτρικό, το EM90 παρέχει αυτονομία έως και 738 km, καθώς εφοδιάζεται με μπαταρία 116 kWh και ο χρόνος φόρτισης από 10% έως 80% είναι σε λιγότερο από 30 λεπτά.

    Τροφοδοτούμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 200 kW, το EM90 μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 8,3 δευτερόλεπτα. Όπως συμβαίνει και με το EX90, το EM90 εξοπλίζεται με όλο το hardware που απαιτείται για αμφίδρομη φόρτιση. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει να χρησιμοποιείτε η μπαταρία του EM90 ως power-bank, για να φορτίζετε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συσκευές.

    Το EM90 εξοπλίζεται με τροχούς 19 ή 20 ιντσών, με αεροδυναμική διαμόρφωση που ελαχιστοποιεί τους στροβιλισμούς συμβάλλοντας περαιτέρω στη βελτιστοποίηση της αυτονομίας. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το EM90 εξοπλίζεται με Safe Space Technology και είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει όλους, μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο.

    Επιπρόσθετη άνεση παρέχουν η κορυφαία ηχομόνωση και η τεχνολογία ακύρωσης οδικού θορύβου (road noise cancellation), ενώ η αερανάρτηση διπλού θαλάμου και τα αθόρυβα ελαστικά βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα κύλισης για όλους τους επιβάτες του EM90. Εξοπλισμένο με υπολογιστική ισχύ που παρέχουν οι Snapdragon Cockpit Platforms της Qualcomm Technologies ως στάνταρ και με συνδεσιμότητα 5G, το EM90 παρέχει μία υψηλού επιπέδου ψηφιακή εμπειρία.

    Ο φωνητικός βοηθός διευκολύνει να συνδεθείτε και είναι οπτικοποιημένος με ένα άβαταρ Volvo, εμπνευσμένο από την όμορφη σκανδιναβική φύση, μέσα στην οθόνη infotainment 15,4 ιντσών για τον οδηγό. Μία επιπλέον οθόνη 15,6 ιντσών υψηλής ανάλυσης, ενσωματωμένη στην οροφή, αναδιπλώνεται για να προσφέρει ψυχαγωγία στην οικογένεια ή για να κάνετε ένα επαγγελματικό meeting, ακόμη και με κάμερα όταν χρειάζεται.

    Η οθόνη υποστηρίζει επίσης προβολή οθόνης smartphone και μία ευρεία ποικιλία εξωτερικών εφαρμογών. Η οθόνη οροφής αποτελεί μέρος ενός πολυ-λειτουργικού συστήματος από οθόνες και έξυπνες επιφάνειες που καθιστούν δυνατή μία ποικιλία σεναρίων για τον εσωτερικό χώρο.

    Μέσω ενός διακόπτη ή μίας εντολής στον φωνητικό βοηθό, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε το εσωτερικό του EM90 σε κινηματογράφο, αίθουσα συνάντησης ή ακόμη και σε υπνοδωμάτιο – στα πίσω καθίσματα. Οθόνες, καθίσματα, παράθυρα, κλιματισμός και φωτισμός θα ρυθμιστούν όλα αναλόγως.

    Διαβάστε επίσης:

    Οδήγηση χωρίς χέρια!

    F1 Λας Βέγκας: Η τύχη γκαζώνει!

    Να τι φταίει για την κίνηση στον Κηφισό!



    ΣΧΟΛΙΑ