Με 1,2 εκατομμύρια πωλήσεις, η FIAT ήταν το 2022 η μάρκα του Ομίλου Stellantis με τις περισσότερες πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα.
Σημαντική συνεισφορά στην επιτυχία του Ομίλου Stellantis το 2022 είχε η FIAT, με την Ιταλική μάρκα να πραγματοποιεί σε παγκόσμια κλίμακα πωλήσεις άνω των 1,2 εκατομμυρίων οχημάτων, την υψηλότερη επίδοση ανάμεσα στις μάρκες του Ομίλου. «Η FIAT για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε τη σημαντική συνεισφορά της στα αποτελέσματα του Ομίλου», δήλωσε ο κ. Olivier Francois, CEO της FIAT και Global CMO της Stellantis. «Σε επίπεδο όγκων πωλήσεων η FIAT είναι πρώτη στον Όμιλο Stellantis με περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια πωλήσεις. Το 2023 η FIAT θα συνεχίσει να προσφέρει λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας, με τη παρουσίαση τεσσάρων νέων προϊόντων».
Στην Ευρώπη παραδοσιακά η FIAT αποτελεί τον ηγέτη στα οχήματα πόλης. Το 2022 το νέο αμιγώς ηλεκτρικό FIAT πέτυχε πωλήσεις άνω των 66.000 αυτοκινήτων, ενώ μέχρι σήμερα περισσότερα από 120.000 νέα 500 βρίσκονται στους δρόμους προσφέροντας κινητικότητα μηδενικών ρύπων. Αυτή η μεγάλη επιτυχία το κατέστησε την προηγούμενη χρονιά το πλέον δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο (BEV) της Stellantis, ενώ τα FIAT 500 και Panda κυριάρχησαν στην αγορά των αυτοκινήτων πόλης στην Ευρώπη κατακτώντας την 1η και 2η θέση αντίστοιχα, με συνολικό μερίδιο αγοράς στην κατηγορία τους 43,8%.
Η πορεία της FIAT ήταν εξίσου εντυπωσιακή στις αγορές της Ν. Αμερικής, όπου στη Βραζιλία -τη μεγαλύτερη αγορά της περιοχής- η μάρκα ταξινόμησε περισσότερα από 430.000 αυτοκίνητα επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς 21,9%. Αντίστοιχα θετικά για τη μάρκα είναι και τα αποτελέσματα στη Μ. Ανατολή όπου στην Τουρκία τα μοντέλα της FIAT ήταν η δημοφιλέστερη επιλογή με συνολικό μερίδιο 18,7%.
Έχοντας προχωρήσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της διαθέτοντας δύο υβριδικά συστήματα (mirco-hybrid στα 500 και Panda και hybrid στα 500Χ και Tipo) και το αμιγώς ηλεκτρικό 500, η FIAT θα συνεχίσει με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς το 2023 να προσφέρει έξυπνες, πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον και προσιτές για όλους λύσεις αυτοκίνησης.
Διαβάστε επίσης
F1 Μπαχρέιν, 1 η μέρα δοκιμών εξέλιξης: Ο πρωταθλητής είναι εδώ!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φον ντερ Λάιεν: Στόχος μας η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ
- Live: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση για την αγορά εργασίας
- Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία – Reuters
- Μεσανατολικό: Με C-130 μέσω Αιγύπτου επιστρέφουν οι Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο Ισραήλ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα

Οικογένεια Δακτυλίδη: Από τον μεταχειρισμένο εκσκαφέα και τα λεωφορεία στη Μύκονο, στα πένταστερα ξενοδοχεία
Voucher έως €800 σε 2.500 παιδιά από Οκτώβριο – Πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
