Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο θρύλος της F1, Κάρλος Ρόιτεμαν, ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς στην ιστορία, καθώς είχε αφήσει το στίγμα του στα δέκα χρόνια που συμμετείχε σε αγώνες.
Από το 2017, ο Αργεντινός έδινε μάχη με τον καρκίνο του ήπατος και τον περασμένο Μάιο εισήχθη στο νοσοκομείο της γενέτειράς του, Σάντα Φε, ταλαιπωρούμενος από αναιμία και αφυδάτωση. Παρότι προσωρινά ανέκαμψε και πήρε εξιτήριο, λίγες ημέρες μετά επέστρεψε στο νοσοκομείο με την κατάστασή του ολοένα και να χειροτερεύει.
Από τις 21 Ιουνίου βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, παρουσιάζοντας πλέον γαστρεντερική αιμορραγία και νεφρική δυσλειτουργία. «Έφυγε» σήμερα, έχοντας στο πλευρό του αγαπημένα του πρόσωπα.
Παρότι η καριέρα του στη Formula 1 δεν είχε μεγάλο χρονικό εύρος, στα δέκα χρόνια που αγωνίστηκε σε αυτή πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του και με το παραπάνω. Έτρεξε για λογαριασμό τεσσάρων σημαντικών ομάδων: της Brabham, της Scuderia Ferrari, της Lotus και της Williams.
Ο Ρόιτεμαν συμμετείχε σε 146 Grand Prix και κέρδισε τα 12 από αυτά. Παράλληλα, σημείωσε 6 φορές τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, πήρε 6 pole positions, ανέβηκε 45 φορές στο βάθρο και είχε στο ενεργητικό του συνολικά 298 βαθμούς.
Όταν κρέμασε τα αγωνιστικά του γάντια, ο Ρόιτεμαν ξεκίνησε μία νέα καριέρα, στην πολιτική. Παρότι απέρριψε την πρόταση να διεκδικήσει την προεδρία της Αργεντινής, ολοκλήρωσε δύο θητείες ως γερουσιαστής της Σάντα Φε ενώ από το 2003 ήταν μέλος της Γερουσίας. Ήταν βλέπετε ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Η μεγάλη μάχη long-short στη Metlen, το ράλι σε ΔΕΗ – ΟΠΑΠ, η δίωξη για απάτη στην Μάρμαρα Παυλίδης, τι θα κάνουν Παπασταύρου – Εξάρχου στον Λευκό Οίκο, ο Παπανικολάου στην Ακτή Βουλιαγμένης, με ποιους τα είπε ο Greg, ο Άδωνις στο My Story και το dinner Τσάκου – Σήλιας στο Hôtel Costes
Ακτή Βουλιαγμένης: Η Evergood της Vivartia και η Γευσήνους αναλαμβάνουν τη μίσθωση – Προσέφεραν 4,28 εκατ. ευρώ