Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο θρύλος της F1, Κάρλος Ρόιτεμαν, ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς στην ιστορία, καθώς είχε αφήσει το στίγμα του στα δέκα χρόνια που συμμετείχε σε αγώνες.
Από το 2017, ο Αργεντινός έδινε μάχη με τον καρκίνο του ήπατος και τον περασμένο Μάιο εισήχθη στο νοσοκομείο της γενέτειράς του, Σάντα Φε, ταλαιπωρούμενος από αναιμία και αφυδάτωση. Παρότι προσωρινά ανέκαμψε και πήρε εξιτήριο, λίγες ημέρες μετά επέστρεψε στο νοσοκομείο με την κατάστασή του ολοένα και να χειροτερεύει.
Από τις 21 Ιουνίου βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, παρουσιάζοντας πλέον γαστρεντερική αιμορραγία και νεφρική δυσλειτουργία. «Έφυγε» σήμερα, έχοντας στο πλευρό του αγαπημένα του πρόσωπα.
Παρότι η καριέρα του στη Formula 1 δεν είχε μεγάλο χρονικό εύρος, στα δέκα χρόνια που αγωνίστηκε σε αυτή πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του και με το παραπάνω. Έτρεξε για λογαριασμό τεσσάρων σημαντικών ομάδων: της Brabham, της Scuderia Ferrari, της Lotus και της Williams.
Ο Ρόιτεμαν συμμετείχε σε 146 Grand Prix και κέρδισε τα 12 από αυτά. Παράλληλα, σημείωσε 6 φορές τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, πήρε 6 pole positions, ανέβηκε 45 φορές στο βάθρο και είχε στο ενεργητικό του συνολικά 298 βαθμούς.
Όταν κρέμασε τα αγωνιστικά του γάντια, ο Ρόιτεμαν ξεκίνησε μία νέα καριέρα, στην πολιτική. Παρότι απέρριψε την πρόταση να διεκδικήσει την προεδρία της Αργεντινής, ολοκλήρωσε δύο θητείες ως γερουσιαστής της Σάντα Φε ενώ από το 2003 ήταν μέλος της Γερουσίας. Ήταν βλέπετε ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ακρίτας: Αίτημα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ
- Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή «Etalia B» με την EOS Group
- Τσελίκ: «Πηγή αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο η συνεργασία Ελληνοκυπρίων–Ισραήλ» – Αιχμές για τη στρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών
- Real Consulting: Προχωρά σε ΑΜΚ 46,94 εκατ. ευρώ με εισφοράς εις είδος
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Οι επιθετικές αγορές στον Φουρλή, οι νέες business της Ελλάκτωρ, η νέα βίλα του Πάρη Λάτση, πού επενδύουν τώρα Ίδρυμα Ωνάση – Ελμίνα Κοπελούζου – Άγγελος Κοταρίδης και οι παραιτήσεις 2 υφυπουργών
Bloomberg: Και δεύτερο δεξαμενόπλοιο της Dynacom του Γιώργου Προκοπίου πέρασε με ασφάλεια από τα Στενά του Ορμούζ
Το ράλι των 3 ισχυρών, το 8,5% της Φουρλής έχει ο Φέσσας, τα μηνύματα του Εξάρχου και το νέο deal, ποιος shipowner χτίζει 120 πλοία, οι συμβάσεις του Γεωργίου, δύο ισχυροί παίκτες στην Credia και τα πάρτι της Κίμπερλι και της Βάσως Φειδάκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.