• AUTO

    Οδηγούμε το πιο ισχυρό Mazda όλων των εποχών!


    Ανεβήκαμε στον Παρνασσό με το Mazda CX-60 το πρώτο Plug-In υβριδικό όχημα (PHEV) της Mazda και το πιο δυνατό στην ιστορία της με 327PS.

    Η επιβλητική σχεδόν κάθετη μάσκα προϊδεάζει για την απόδοση του μεγάλου SUV. Ειδικά σε συνδυασμό με τις ζάντες 20’’ και τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, είναι εμφανές πως πρόκειται για ένα SUV που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο, λόγω και του όγκου του.

    Το μέγεθός του και ο χαρακτήρας του, το καθιστούν προφανή επιλογή για επίσκεψη σε ένα χιονοδρομικό. Έχοντας την τετρακίνηση ως σύμμαχο και χώρο για επιβάτες και τον εξοπλισμό τους δεν υπάρχει λόγος για άγχος ανεβαίνοντας στο βουνό.

    Ανοίγοντας την πόρτα, το προσεγμένο εσωτερικό του ολοκαίνουργιου Mazda CX-60 είναι μια όαση ηρεμίας. Αποχρώσεις λευκού χρώματος στα θερμαινόμενα-ψυχόμενα καθίσματα, και στο υπόλοιπο εσωτερικό συνδυάζονται αρμονικά με το αληθινό ξύλο σφενδάμου, το δέρμα υψηλής ποιότητας, τα ιαπωνικά υφάσματα και κάποιες μικρές λεπτομέρειες από χρώμιο.

    Άνεση, ποιότητα και ευρυχωρία κάνουν πολύ ευχάριστο και άνετο το ταξίδι οδηγού και επιβατών. Η μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή αυξάνει το φως, την επαφή με το εξωτερικό και δημιουργείται αίσθηση ελευθερίας.

    Το CX60 διαθέτει και σύστημα εξατομίκευσης το οποίο προσαρμόζει αυτόματα τα ηλεκτρικά καθίσματα με λειτουργία απομνημόνευσης, ρυθμίζοντας λεπτομερώς τη θέση του καθίσματος, ώστε να επανέρχεται εύκολα η επιθυμητή θέση οδήγησης για κάθε οδηγό. Η έδρα του καθίσματος, το τιμόνι, οι καθρέπτες, ακόμη και οι ρυθμίσεις ήχου και κλιματισμού, προσαρμόζονται στα γούστα του κάθε οδηγού.

    Μία κεντρική οθόνη συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 12,3 ιντσών, μια μεγάλη προβολή Head Up Display και ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων κάνουν πιο εύκολη την ζωή του ευκαιριακού χρήστη ο οποίος έχει την επιλογή να συνδέσει ασύρματα το smartphone του κάνοντας χρήση Apple CarPlay και Android Auto.

    Η Mazda έχει διαφορετική φιλοσοφία κόντρα στο downsizing. Εφοδιάζει το CX-60 με έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 2,5lt/192PS που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 129 kW (175PS), η συνδυαστική ισχύς τελικά ανέρχεται στα 327PS και το κυριότερο 500 Nm ροπής.

    Άθροισμα ικανό να κινήσει με άνεση, ασφάλεια και αίσθηση αρχοντιάς το βαρύ SUV (2tn). Συνεπικουρεί και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, του οποίου η λειτουργία με ανεπαίσθητες αλλαγές και επιλογή σωστής σχέσης ανάλογα με το βύθισμα του πεντάλ του γκαζιού, το καθιστά ακριβές και ευχάριστο.

    Κάπως έτσι οδηγώντας ταιριαστά με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου δεν πολυδουλεύεις τα paddles πίσω από το τιμόνι. Πλήρως φορτισμένη η μπαταρία (17.8kwh χωρητικότητα) παρέχει ηλεκτρική αυτονομία 63km με ταχύτητα έως και 100km/h χωρίς να πάρει μπρος ο βενζινοκινητήρας, οπότε με προσεκτική διαχείριση επιτυγχάνεται μικρή κατανάλωση καυσίμου.

    Αν και πρόκειται για ένα SUV (4.7m) λίγο πάνω από δύο τόνους, με υψηλό κέντρο βάρους και δ μεταξόνιο 2.870mm δεν είναι δύσκολη η οδήγηση του ακόμη και εντός πόλεως. Τα διπλά ψαλίδια της ανάρτησης εμπρός και οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω, αποσβένουν επαρκώς όλες τις κακοτεχνίες του δρόμου. Την ίδια στιγμή υπό πίεση το CX60 γέρνει δείχνοντας χαρακτήρα και προσανατολισμό άνεσης και όχι σπορ διάθεσης.

    Καθώς η κίνηση μεταδίδεται πίσω σε ομαλές συνθήκες το τιμόνι είναι απαλλαγμένο από τις αντιδράσεις μετάδοσης. Την ίδια στιγμή η στιβαρότητα και η ακαμψία του πλαισίου σε συνδυασμό με την τετρακίνηση i-Activ AWD δίνουν μια ακρίβεια στον έλεγχο του αμαξώματος.

    Μάλιστα ο οδηγός έχει την δυνατότητα μέσω του συστήματος Mi-Drive Mazda Intelligent Drive Select  να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις λειτουργίες οδήγησης (Normal, Sport, EV, Off-road), επιτυγχάνοντας έτσι την καλύτερη οδική συμπεριφορά ανάλογα με τις συνθήκες. Μια ολοκληρωμένη σειρά προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας i-Activsense που υποστηρίζουν τον οδηγό, προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις ενεργητικής ασφάλειας.

    Σύστημα συγκράτησης σε ανηφόρα – Hill Hold Assist (HDC), αυτόματος πιλότος – Adaptative Cruise Control (i-ACC) με σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας, έξυπνος οδηγός πέδησης στην πόλη – Smart City Break Support (SCBS) με εντοπισμό πεζών, σύστημα ειδοποίησης κατά την πορεία και την οπισθοπορεία, προσαρμοζόμενοι προβολείς LED οι οποίοι το βράδυ λειτουργούν άψογα δίνοντας άπλετο φως στον δρόμο, σβήνοντας τις δέσμες που ενοχλούν τα απέναντι οχήματα ή τους πεζούς, είναι μερικά από τα πολλά υπάρχοντα συστήματα. Με το CX-60, η Mazda εισέρχεται σε μια νέα κατηγορία όπου υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός. Απέναντί του βρίσκονται ανταγωνιστές όπως Volvo XC60, Hyundai Santa Fe, Toyota RAV4.

    Τεχνικά χαρακτηριστικά MAZDA CX-60 2.5 e-SKYACTIV PHEV

    Κυβισμός: 2.488cc

    Συνδυαστική ισχύς: 327PS

    Συνδυαστική ροπή: 500 Nm

    Κίνηση: Στους τέσσερις τροχούς

    Κιβώτιο: αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων

    Μήκος/Πλάτος/Ύψος: 4.745×1.890×1.680 χλστ.

    Μεταξόνιο: 2.870mm

    Χώρος αποσκευών: 570 L – 1.726lt (σε διθέσια διαμόρφωση)

    Βάρος: 2.072kg

    Επιτάχυνση 0-100km/h: 5,8 sec

    Τελική ταχύτητα: 200km/h (με περιοριστή)

    Μέση κατανάλωση δοκιμής: 6,6 lt/100km

    Εκπομπές CO2: 33gr/km

    Τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ

    Τιμή: 72.200 ευρώ

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Μπαχρέιν: Το πρωτάθλημα ξεκινά!

    Κουλτούρα ασφάλειας!



    ΣΧΟΛΙΑ