• AUTO

    Νικητής ο Χάμιλτον στο Gran Prix Κωνσταντινούπολης – Κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα οδηγών, ισοφάρισε το ρεκόρ του Σουμάχερ

    • NewsRoom

    Λιούις Χάμιλτον


    Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο  Grand Prix της Κωνσταντινούπολης, κατακτώντας έτσι και μαθηματικά το πρωτάθλημα οδηγών στη Formula 1 για το 2020. Με αυτό τον τίτλο ο βρετανός οδηγός ισοφαρίζει το ρεκόρ των 7 τίτλων του Μίχαελ Σουμάχερ.

    Αυτή ήταν η 94η νίκη στην καριέρα του Λιούις Χάμιλτον.

    «Αυτό είναι για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται αυτό που μπορεί να φαντάζει αδύνατο. Μπορείτε κι εσείς! Δεν έχω λόγια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μας. Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν ερχόμουν σε αυτή την ομάδα και το ταξίδι μας μέχρι τώρα ήταν απίστευτο. Νιώθω τόσο περήφανος», ανέφερε ο Βρετανός οδηγός αμέσως μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

    «Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένειά μου. Το ονειρευόμασταν όταν ήμουν μικρός κι έβλεπα τα Grand Prix. Αυτό που κατάφερα ξεπερνά κι αυτά. Το μήνυμά μου είναι να ονειρεύεστε. Αλλά θα πρέπει να δουλεύετε σκληρά, να κυνηγάτε το όνειρό σας και να μην τα παρατάτε ποτέ ή να αμφιβάλλετε για τους εαυτούς σας», πρόσθεσε.

    Πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες με Racing Point και τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ  με Ferrari, ο οποίος προσπέρασε τον Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari), την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βγει μπροστά από τον Πέρες.

    Ο Λανς Στρολ, που είχε πάρει την pole position, τερμάτισε στην ένατη θέση.



    ΣΧΟΛΙΑ