• AUTO

    Μια εμπειρία που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις!


    Η Phantom Syntopia, είναι η πιο περίπλοκη και περίτεχνη Rolls Royce Phantom που παρήχθη ποτέ.

    Η Rolls-Royce Motor Cars αποκαλύπτει σήμερα τη Phantom Syntopia, ένα περίπλοκο αριστούργημα εμπνευσμένο από την υψηλή ραπτική, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη διάσημη Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας και Iris van Herpen. Βασισμένο στο Phantom Extended – τον ​​απόλυτο κενό καμβά για εξατομίκευση – είναι η πιο περίπλοκη τεχνικά παραγγελία που έχει αναλάβει ποτέ η Rolls-Royce Bespoke Collective.

    Τώρα, μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, αυτή η εξαιρετική και μοναδική δημιουργία ολοκληρώθηκε και σύντομα δοθεί στο μοναδικό της ιδιοκτήτη. Η Iris van Herpen τόνισε: «Για αυτή την ειδική συνεργασία εμπνεύσθηκα από την ιδέα του τρεχούμενου νερού και μετέτρεψα την αίσθηση της κίνησης σε μια καθηλωτική εμπειρία ρευστότητας μέσα στο Phantom. Ήθελα αυτό να γίνει μια εμπειρία αισθήσεων που κατακλύζεται από τις δυνάμεις της φύσης. Η ισχυρή κίνηση του Phantom είναι συνυφασμένη με τα μεταβαλλόμενα τρισδιάστατα κύματα μέσα στο αυτοκίνητο για να ενσαρκώσουν την εφευρετικότητα της φύσης».

    Για να δημιουργήσει το εντυπωσιακό, αστραφτερό εξωτερικό, η Rolls-Royce Bespoke Collective ανέπτυξε μια μοναδική βαφή Liquid Noir. Αντιδρώντας στο φως του ήλιου, αποκαλύπτει υποτόνους μωβ, μπλε, ματζέντα και χρυσό όταν το βλέπουμε σε διαφορετικές γωνίες.

    Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, η πιο σκούρα συμπαγής-μαύρη βαφή της μάρκας επικαλύπτεται με ένα φινίρισμα που ενσωματώνει μια χρωστική ουσία που μοιάζει με καθρέφτη, επιλεγμένη για τις ιδιότητες αλλαγής χρώματος.

    Για να προσθέσει μια λεπτή, κομψή λάμψη, η ομάδα ανέπτυξε μια ολοκαίνουργια τεχνική για την εφαρμογή χρωστικής στο διαφανές βερνίκι – μια διαδικασία που κράτησε αρκετούς μήνες, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 3.000 ωρών δοκιμής.

    Σε πιο προσεκτική επιθεώρηση, το καπό του αυτοκινήτου φαίνεται να παρουσιάζει μια λεπτή απόδοση του μοτίβου «τρεχούμενο νερό» που εμφανίζεται σε όλο το εσωτερικό, που παράγεται με την προσεκτική ανακατανομή της χρωστικής κατά τη διαδικασία φινιρίσματος.

    Το εσωτερικό της Phantom Syntopia ενσωματώνει υπέροχα χαρακτηριστικά που γεννήθηκαν σε μια δημιουργική και τεχνική συνάντηση μυαλών από τη Rolls-Royce Bespoke Collective και την Iris van Herpen.

    Ορισμένα εσωτερικά στοιχεία κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Rolls-Royce από κορυφαίους τεχνίτες της εταιρείας που εργάζονταν μαζί με μέλη της ομάδας της Iris van Herpen, ενώ άλλα δημιουργήθηκαν στο ατελιέ της Iris van Herpen στο Άμστερνταμ, μαζί με τα ρούχα της κολεξιόν της.

    Μπαίνοντας στο εσωτερικό το βλέμμα τραβιέται αμέσως στο Weaving Water Starlight Headliner, την πιο απαιτητική τεχνικά έκδοση αυτού του μοναδικού Rolls-Royce. Τα ακριβή συμμετρικά κοψίματα πάνω στο δέρμα αποκαλύπτουν μια ασημένια υφή «υγρού μετάλλου» από υφαντό νάιλον ύφασμα από κάτω, που χρησιμοποιείται στη συλλογή «Embossed Sounds» της Iris van Herpen, δίνοντας τρισδιάστατη εμφάνιση.

    Ολοκληρώνεται με 162 ευαίσθητα πέταλα από γυάλινη οργάντζα, που εφαρμόστηκαν από μέλη της ομάδας Couture της Iris van Herpen που ταξίδεψαν στο Goodwood για να αναλάβουν το έργο – μια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν 300 ώρες.

    Επιπλέον, 187 από τα 995 αστραφτερά «αστέρια» οπτικών ινών τοποθετήθηκαν ξεχωριστά με το χέρι δίπλα στο έργο τέχνης, φωτίζοντας διαδοχικά. Έτσι ξεκινώντας από το πίσω μέρος και προχωρώντας προς τα εμπρός, δημιουργούν μια αίσθηση κίνησης. Συνολικά, η κατασκευή χρειάστηκε 700 συλλογικές ώρες εργασίας.

    Για μια πραγματική εμπειρία υψηλής ραπτικής, η Iris van Herpen θα σχεδιάσει ένα μοναδικό ένδυμα ειδικά για τους πελάτες αυτής της Rolls Royce. Το γλυπτό σχέδιο του φορέματος απηχεί στο τρεχούμενο νερό της Phantom Syntopia, με μια κομψή εφαρμογή του υφάσματος «υγρού μετάλλου» και των γυάλινων πετάλων οργάντζας, κομμένα με λέιζερ και ραμμένα στο χέρι σε μοτίβο που μοιάζει με κυματιστά κύματα. Αυτό το εξαίσιο ένδυμα, που αντανακλά τις πρόσφατα αναπτυγμένες τεχνικές Haute Couture της Iris van Herpen, απαιτεί περίπου έξι μήνες εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μοτίβων, της χειροτεχνίας και της εφαρμογής των πετάλων, του κεντήματος, της τοποθέτησης και της ραπτικής.

    Η Phantom Syntopia θα δοθεί στον ιδιοκτήτη της το Μάιο. Η Rolls-Royce έχει δεσμευτεί ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ θα είναι ένα και μοναδικό αντίτυπο με μοναδική αξία.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ