• AUTO

    Ισχυρή δέσμευση για την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη


    Ισχυρή δέσμευση για την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

    Η Mazda Motor Corporation ανακοίνωσε σήμερα το αναθεωρημένο πλάνο στρατηγικής διαχείρισης και οργάνωσης της μάρκας έως το 2030. Τα τελευταία χρόνια, το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα στην Ευρώπη με την ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων προϊόντων και το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί με ευελιξία σε αυτές τις μελλοντικές αλλαγές, η Mazda παρουσίασε ένα σχέδιο τριών φάσεων για το 2030.

    Επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού

    Από σήμερα και έως το 2024, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην επίτευξη μεγαλύτερης ανθεκτικότητας στις αλλαγές στο περιβάλλον, εστιάζοντας στην ενίσχυση της τεχνολογικής ανάπτυξης, των αλυσίδων εφοδιασμού και των προσπαθειών μείωσης του κόστους. Σε αυτό το διάστημα, η Mazda θα συνεχίσει να επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό του στόλου της, παρουσιάζοντας ελκυστικά προϊόντα που πληρούν τους κανονισμούς στις αντίστοιχες αγορές, εφαρμόζοντας κατά συνέπεια την προσέγγιση πολλαπλών λύσεων της Mazda.

    Μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

    Από το 2025 έως το 2027, καθώς οι κανονισμοί γίνονται πιο αυστηροί, ειδικά στην Ευρώπη, η Mazda θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα απαραίτητα ανταλλακτικά για τη μετάβαση προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας. Αυτό θα περιλαμβάνει τόσο τη βελτίωση και χρήση τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης καθώς και παγκόσμια κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία. Η Mazda υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών μονάδων υψηλής απόδοσης με τους συνεργάτες της. Επίσης έχει συνάψει συμφωνία κοινής ανάπτυξης για την ανάπτυξη μετατροπέων, συμπεριλαμβανομένων ημιαγωγών καρβιδίου του πυριτίου, ενώ ακόμη υπέγραψε συμφωνία κοινής ανάπτυξης για προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκινητήρων ενώ ιδρύει επίσης μια κοινή εταιρεία μαζί με άλλες δύο συνεργαζόμενες, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών κινητήρων. Μεσοπρόθεσμα, καθώς θα παρουσιαστούν νέα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία, η Mazda θα εξετάσει πιθανότητες να επενδύσει στην παραγωγή μπαταριών.

     

    Διαβάστε επίσης:

    https://www.mononews.gr/business/switch-by-avis-to-aftokinito-pou-thes-ti-stigmi-pou-to-thes-choris-prokatavoli

    https://www.mononews.gr/auto/toyota-start-your-impossible

    Στη Βαλένθια στον τελικό του Moto GP!

     



    ΣΧΟΛΙΑ