• AUTO

    Είναι στιγμές…

    Ο νεαρός Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Νέα Ιωνία

    Ο νεαρός Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Νέα Ιωνία


    …που η αλήθεια μοιάζει ψέμα. Όσες φορές κι αν το έχω ζήσει με συγγενείς, φίλους δεν μπορώ να δεχτώ την απώλεια από τροχαίο.

    Το άκουσμα της είδησης για έναν ακόμη αδόκητο χαμό νέου από τροχαίο χτες βράδυ με στεναχώρησε. Πάντα θα ψάξω να βρω λεπτομέρειες και να μάθω ότι μπορώ μπας και πω κάτι, ακούσει κάποιος και γλυτώσει έστω ένας την επόμενη. Σίγουρα πτώση από γέφυρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο πόσο μάλλον σε ένα σημείο που ο δρόμος δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

    Εξ’ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω το Ford Focus ST κινούνταν επί της Λεωφόρου Κύμης προς Γαλάτσι όταν ο οδηγός στο σημείο που περνά από κάτω η Καποδιστρίου έχασε τον έλεγχο χτύπησε αριστερά και μετά από δυο περιστροφές κατέληξε στη μπαριέρα η οποία έσπασε και βρέθηκε κάτω από τη γέφυρα.

    Ο ίδιος έχασε τη ζωή του, ο συνοδηγός τραυματίστηκε.

    Ο οδηγός ήταν ένας ταλαντούχος αθλητής που αγωνίζονταν με επιτυχία στα Crosscar, o πρωταθλητής Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, γιός του Μιχάλη επίσης οδηγού αγώνων. Συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια για το χαμό του παιδιού.

    Ο Κωνσταντίνος αγωνίζονταν από τα 16 του χρόνια στα Crosscar όπου πήρε το περσινό πρωτάθλημα και τον Ιανουάριο εκπροσώπησε τη χώρα μας στο FIA Rally Star με επιτυχία.

     

    Η οικογένεια των αγώνων πενθεί σήμερα και είναι φτωχότερη. Με αφορμή την απώλεια του Κωνσταντίνου θέλω να αναφερθώ στην οδήγηση στο δρόμο.

    Η προσέγγιση όλων μας πρέπει να είναι αμυντική: Συμμόρφωση με τα όρια ταχύτητας, περιθώρια ασφαλείας, τεταμένη προσοχή, γρήγορες και μετρημένες αντιδράσεις.

    Δεν νοείται να οδηγούμε στον δρόμο όπως στην πίστα ούτε να μιμούμαστε τους οδηγούς της F1. Εκεί η μάχη για θέση προβλέπεται, στο δρόμο αντίθετα διευκολύνουμε το προσπέρασμα.

    Αν μπορεί να υπάρξει κάποιο όφελος για το κοινωνικό σύνολο από το θάνατο του νεαρού αθλητή αυτό είναι: Τηρείτε τα όρια ταχύτητας στο δρόμο, οι δημόσιοι δρόμοι δεν είναι πίστα.

    Διαβάστε επίσης:

    Τροχαίο-σοκ με ένα νεκρό στη Νέα Ιωνία: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα

    Ποια μάρκα εκτιμούν οι Έλληνες;

    F1 Ίμολα: Οι αθέατες λεπτομέρειες!



    ΣΧΟΛΙΑ