• AUTO

    Ιδού το νέο MINI John Cooper Works Countryman!


    Το νέο Countryman με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 2.0lt/300PS, προσφέρει ακριβώς αυτή την ξεχωριστή οδηγική εμπειρία.

    Η νέα γενιά του ευρύχωρου all-rounder μοντέλου έχει μεγαλώσει αισθητά και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία, άνεση και ασφάλεια. Επιπλέον, χάρη στο σύστημα τετρακίνησης ALL4, είναι εξαιρετικά ικανό και εκτός δρόμου.

    «Το MINI John Cooper Works Countryman ενσαρκώνει ένα μοναδικό συνδυασμό στυλ, δύναμης και αίσθησης περιπέτειας. Με τον ισχυρό κινητήρα των 300 ίππων και τη σπορ σχεδίαση, είναι ο τέλειος σύντροφος για όποιον αναζητά κάτι ξεχωριστό», δηλώνει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της μάρκας MINI.


    Το νέο MINI John Cooper Works Countryman διαθέτει μία στητή και μινιμαλιστική σιλουέτα που υποδηλώνει ευελιξία, αξιοπιστία και δίψα για περιπέτεια.

    Το λογότυπο John Cooper Works έχει επίσης επανασχεδιαστεί με πιο μοντέρνες και καθαρές γραμμές. Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στο νέο MINI John Cooper Works Countryman το λογότυπο στο κλασικό μαύρο, κόκκινο και λευκό χρώμα.

    Παράλληλα με την καλαίσθητη εξωτερική του σχεδίαση, το MINI John Cooper Works Countryman έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Αυτό βοηθά τον κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 221 kW/300 hp, να επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα.

    Η ροπή των 400 Nm και η τελική ταχύτητα των 250 km/h εξασφαλίζουν μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία.


    Το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης κατανέμει την ισχύ με ακρίβεια και αξιοπιστία σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με δαγκάνες φρένων σε χρώμα Chili Red εξασφαλίζει ισχυρή και ακριβή επιβράδυνση.

    Ο χαρακτηριστικός ήχος των κλαπέτων της εξάτμισης κάνει το MINI John Cooper Works Countryman άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Στο εσωτερικό, ο ήχος του κινητήρα που παράγεται σε πραγματικό χρόνο ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Χάρη σε ένα αποκλειστικό σύστημα με την υπογραφή της JCW, o ήχος κατά την εκκίνηση του κινητήρα ενισχύεται με νότες εμπνευσμένες από τους αγώνες.


    Τα βελτιστοποιημένα έμβολα, οι μπιέλες και οι βάσεις του κινητήρα συνεισφέρουν στην αυξημένη απόδοση της υπερτροφοδοτούμενης μονάδας των δύο λίτρων. Ένας προηγμένος υπερσυμπιεστής διπλής εισόδου παρέχει την πίεση πλήρωσης στον κινητήρα.

    Σε συνδυασμό με την ελεύθερη ροή εισαγωγής αέρα στο θάλαμο καύσης, ο κινητήρας του MINI John Cooper Works Countryman επιτυγχάνει υψηλή απόδοση εξασφαλίζοντας ακόμα πιο δυναμική οδήγηση σε κάθε στροφή.

    Η διάμετρος των ελαστικών, η οποία έχει αυξηθεί κατά 30 mm – είναι τώρα 710 mm – και το αυξημένο πλάτος των ελαστικών που φτάνει τα 245 mm ενισχύει την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart της MINI. Οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένοι τροχοί των 19 και 20 ιντσών, που διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα στο JCW, ολοκληρώνουν το πακέτο αλλαγών.


    Το νέο MINI JCW Countryman διαθέτει συνολικά 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες surround-view που υποστηρίζουν τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και επιτρέπουν τη μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 2 στο προαιρετικό πακέτο Driving Assistant Professional.

    Το σύστημα υποβοήθησης μπορεί να ανιχνεύει τα κενά στην κυκλοφορία που είναι απαραίτητα για την αλλαγή λωρίδας καθώς το όχημα κατευθύνεται προς μια έξοδο και ρυθμίζει τη βέλτιστη ταχύτητα για την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας.

    Για πρώτη φορά, οι οδηγοί του MINI Countryman μπορούν να αφήσουν το τιμόνι σε διαδρομές που μοιάζουν με αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 60 km/h, υπό την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν προσεκτικά την κυκλοφορία και είναι έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή.


    Η τολμηρή, σπορ εμφάνιση του MINI John Cooper Works Countryman αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις και την ευελιξία του. Εξωτερικά, μια σειρά από αποκλειστικές λεπτομέρειες αναδεικνύουν τη συνολική του εμφάνιση.

    Για παράδειγμα, τα αεροδυναμικά στοιχεία με τους κάθετους ανακλαστήρες στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου τονίζουν το πλάτος του, ενώ οι νέοι προβολείς MINI LED με οριζόντιες μπάρες στο JCW Signature Mode χαρίζουν μία πιο εκφραστική εμφάνιση.

    Σημεία αναφοράς που χαρακτηρίζουν την εμπρός όψη του αυτοκινήτου είναι η νέας σχεδίασης οκταγωνική μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και το νέο τρίχρωμο λογότυπο JCW.


    Η νέας σχεδίασης κολόνα C συνδέεται απρόσκοπτα με την οροφή σε χρώμα αντίθεσης Chili Red που είναι εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

    Η οροφή διαγράφει μία καμπύλη τροχιά προς τα πίσω, προσδίδοντας στο MINI JCW Countryman μια ευέλικτη σιλουέτα, παρά το αυξημένο ύψος και πλάτος του.

    Οι εμφατικές λεπτομέρειες που δημιουργούν αντίθεση στην εξωτερική σχεδίαση, σε συνδυασμό με την απόχρωση Legend Grey τονίζουν τη σπορ εμφάνιση του μοντέλου. Πίσω, τα κατακόρυφα φωτιστικά σώματα John Cooper Works Signature Mode κλέβουν την παράσταση και υπογραμμίζουν το αυξημένο πλάτος του οχήματος.


    Στο εσωτερικό, η λιτή σχεδιαστική προσέγγιση του MINI John Cooper Works Countryman δημιουργεί μία ιδιαίτερη αίσθηση. Το cockpit χωρίζεται σε δύο τμήματα – άνω και κάτω – με τις κάθετες χειρολαβές θυρών και τους αεραγωγούς να πρωταγωνιστούν στο πρώτο.

    Αυτό τονίζει το ύψος και το μεγαλύτερο πλάτος του ευρύχωρου crossover. Ο συνδυασμός κόκκινου-μαύρου στο ταμπλό, κατά μήκος των πάνελ των θυρών και στα υψηλής ποιότητας σπορ καθίσματα JCW, είναι μια αναφορά στην αγωνιστική κληρονομιά της MINI. Το ταμπλό κοσμείται από δίχρωμο ύφασμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.


    Το MINI John Cooper Works Countryman συνδυάζει ευελιξία και ευρυχωρία. Η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί κατά τον διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή μήκους έως και 13 εκατοστά.

    Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν άνετα στο χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα 460 έως 1.450lt. Από τους διακόπτες δύο θέσεων στη μπάρα διακοπτών MINI μπορεί κανείς να ελέγξει όλες τις λειτουργίες οδήγησης.

    Η κεντρική οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης φιλοξενεί όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες. Εδώ, ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει τα νέα MINI Experience Modes και να ρυθμίσει την επιθυμητή ατμόσφαιρα μέσα στην καμπίνα χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα φόντα και ήχους.

    Το go-kart mode προσφέρει μια ιδιαίτερα σπορ οδηγική εμπειρία με τον ήχο του κινητήρα να φτάνει με εντυπωσιακή ένταση στην καμπίνα. Ο προβολέας MINI στο πίσω μέρος της οθόνης OLED μπορεί να φωτίσει το ταμπλό με ατμοσφαιρικούς χρωματικούς συνδυασμούς και μοτίβα που αντιστοιχούν στο επιλεγμένο Experience Mode.

    Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα χειρισμού διαφόρων λειτουργιών, όπως πλοήγησης, τηλεφώνου και ψυχαγωγίας, με φωνητικές εντολές. Η αλληλεπίδραση μέσω φωνητικού ελέγχου πραγματοποιείται στην στρογγυλή οθόνη OLED με τη μορφή animation, γραφικών στοιχείων, τυπογραφίας και ενός avatar.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιδού το νέο Fiat Fiorino!

    Η συμμαχία Renault – Nissan προχωρά!

    ETSC: Ευάλωτοι οι ηλικιωμένοι χρήστες της Οδού!



    ΣΧΟΛΙΑ