• AUTO

    Ford: Λύσεις φόρτισης!


    Η Ford προσφέρει και στην χώρα μας μια ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών και προϊόντων που υποστηρίζουν την φόρτιση.

    Η Ford προκειμένου να υποστηρίξει όσους οδηγούν επαναφορτιζόμενα οχήματά της έχει εξελίξει μια πλούσια γκάμα τεχνολογιών και προϊόντων που έρχονται σε συνδυασμό να υποστηρίξουν ιδανικά τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας των PHEV και BEV οχημάτων της. Τόσο κατά την κίνηση στο δρόμο, μέσω των προηγμένων συστημάτων αναγεννητικής πέδησης, όσο και κατά τη φόρτισή τους από εξωτερική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι, στο γραφείο ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

    Η ανάκτηση ενέργειας και η αποθήκευση στη μπαταρία ενός σημαντικού μέρους της κινητικής ενέργειας που συνήθως χάνεται υπό τη μορφή θερμότητας κάθε φορά που ο οδηγός επιβραδύνει ή απλά σηκώνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού, αποτελεί την πρωταρχική και «δωρεάν» φόρτιση κάθε εξηλεκτρισμένου μοντέλου Ford.

    Η σύνδεση του plug-in υβριδικού ή αμιγώς ηλεκτρικού σας Ford στο σπίτι είναι σίγουρα ο πιο απλός τρόπος για να φορτίσει. Αυτή η περίπτωση, δεν απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό και, ως εκ τούτου, αντιπροσωπεύει μια οικονομικά αποδοτική μέθοδο επαναφόρτισης του ηλεκτροκίνητου Ford σας.

    Η Ford προσφέρει και στη χώρα μας τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα επιτοίχιων φορτιστών (wallbox) και φορητών μονάδων που εξασφαλίζουν σε κάθε ιδιοκτήτη PHEV και BEV οχήματος Ford ασφάλεια και φυσικά ταχύτερους χρόνους φόρτισης σε σχέση με τις συμβατικές πρίζες. Παράλληλα, όπου απαιτείται, προσφέρει την εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού από εξειδικευμένο προσωπικό. Οι λύσεις που προσφέρει σήμερα η Ford στο συγκεκριμένο τομέα είναι οι εξής:

    • Ford Connected Wallbox έως 7,36 kW / 32 Amp για μονοφασική παροχή ρεύματος
    • Ford Connected Wallbox έως 11 kW για τριφασική παροχή ρεύματος
    • Έως 22 kW / 32 Amp – φορητή συσκευή φόρτισης για βιομηχανική πρίζα και αντάπτορα για οικιακή

     

    Φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς

    Για όλη τη γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων Ford διατίθενται ειδικά καλώδια φόρτισης, για εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε δημόσιους σταθμούς ή ως αξεσουάρ, ανάλογα με το μοντέλο που είναι κατάλληλο για εσάς. Έτσι, όλοι οι οδηγοί των PHEV και BEV οχημάτων Ford μπορούν να φορτίσουν απρόσκοπτα και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα σε οποιοδήποτε δημόσιο σταθμό φόρτισης σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, το απαριθμεί πανευρωπαϊκά πάνω από 300.000 φορτιστές, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι φορτιστές ταχείας φόρτισης του δικτύου IONITY.

    Στην Ελλάδα το δίκτυο Blue Oval Charge Network απαριθμεί ήδη πάνω από 300 φορτιστές, ενώ υποστηρίζει όλους τους δημόσιους φορτιστές που έχουν ενεργοποιημένο το Roaming, πράγμα που σημαίνει πως αυτοί είναι «ορατοί» μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο τύπου smartphone.

    Ειδικά για την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E, η Ford έχει εξελίξει και εγκαταστήσει ένα ιδιαίτερα προηγμένο και αποτελεσματικό ηλεκτρικό κύκλωμα που μπορεί να υποστηρίξει σε δημόσια προσβάσιμους ταχυφοριστές DC μέγιστη ισχύ φόρτισης που φτάνει τα 150 kW, εξασφαλίζοντας ότι η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει ενέργεια από το 10% στο 80% της μέγιστης χωρητικότητάς της σε μόλις 38 λεπτά. Όποια από τις παραπάνω λύσεις και αν επιλέξετε για την φόρτιση του ηλεκτροκίνητου σας Ford, η προηγμένη εφαρμογή FordPass στο κινητό σας τηλέφωνο την κάνει ακόμα πιο εύκολη καθώς δεν θα χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για το αν το PEHV ή BEV όχημά σας είναι φορτισμένο ή όχι.

    Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή FordPass και μέσα από αυτή να ελέγξετε την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας πριν ξεκινήσετε για την επόμενη διαδρομή ή ταξίδι σας. Την ίδια στιγμή, η εφαρμογή FordPass προσφέρει πρωτοποριακές λειτουργίες και δυνατότητες που αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία χρήσης ενός PHEV ή BEV οχήματος Ford, όπως:

    • Εντοπισμός σταθμού φόρτισης, που βοηθά τους οδηγούς να εντοπίζουν και στη συνέχεια να καθοδηγούνται στις κατάλληλες τοποθεσίες δημόσιων σταθμών φόρτισης. Το σύστημα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο τύπος του σταθμού φόρτισης (δημόσιος ή με περιορισμένη πρόσβαση) αλλά και της πρίζας σε αυτούς
    • Λειτουργίες που βοηθούν τους οδηγούς να αξιοποιούν στο μέγιστο τη φόρτιση ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της, ώστε να επωφελούνται από τα εκάστοτε τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια στιγμή, παρέχονται λειτουργίες που προσφέρουν τη δυνατότητα στον πελάτη να ρυθμίσει εκείνος μέχρι ποιο βαθμό επιθυμεί να φορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου λαμβάνοντας συγχρόνως και τις σχετικές ειδοποιήσεις
    • Ιστορικό φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να παρακολουθούν και να έχουν μία συνολική εικόνα από τη φόρτιση της μπαταρίας του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που έχει χρησιμοποιηθεί, της απόστασης που έχουν διανύσει αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρική ενέργειας, καθώς και τη συνολική δραστηριότητα του συστήματος αναγεννητικής πέδησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανανεωμένο KIA ΧCeed

    Volvo: Αναβαθμίσεις λογισμικού

    O Χάμιλτον έδωσε το χρίσμα!



    ΣΧΟΛΙΑ