• AUTO

    F1, Βρετανία: O Χάμιλτον εκκινεί 1ος στο κατατακτήριο σπριντ!


    Ο Βρετανός πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο χτες στις κατατακτήριες δοκιμές. Δίπλα του σήμερα θα βρίσκεται ο Φερστάπεν.

    Η Formula 1 έχει ραντεβού με την ιστορία σήμερα στο Σίλβερστον καθώς για πρώτη φορά στις 18:30 ώρα Ελλάδος θα διεξαχθεί ένα κατατακτήριο σπριντ. Πρόκειται για έναν ημίωρο αγώνα 100km στον οποίο οι οδηγοί θα εκκινήσουν με βάση την χθεσινή κατάταξή τους στις δοκιμές.

    Πέρα από τους δυο διεκδικητές του τίτλου, που εκκινούν σήμερα από την πρώτη σειρά πιο πίσω βρέθηκαν οι Μπότας, Λεκλέρκ, Πέρεζ, Νόρις, Ρικιάρντο, Ράσελ, Σάινθ, Φέτελ. Σίγουρα η επίδοση των Λεκλέρκ, Ράσελ, Φέτελ είναι αξιοσημείωτη. Ο Λεκλέρκ ωφελήθηκε γιατί σβήστηκε ο χρόνος του Πέρεζ που τον έφερνε στην 4η θέση γιατί πάτησε εκτός πίστας στη Στόου στη συγκεκριμένη προσπάθεια. Οι οδηγοί δεν έχουν κανέναν περιορισμό για το τι ελαστικό θα χρησιμοποιήσουν στο κατατακτήριο σπριντ. Επίσης δεν έχουν υποχρέωση να αλλάξουν ελαστικά.

    Δεδομένης της απόστασης που απαιτείται 100km θα χρησιμοποιήσουν μάλλον τη σκληρή γόμα C1, αλλά δεν αποκλείεται κάποιοι να ρισκάρουν και με τη C2 ειδικά αν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή λόγω ώρας. Η σειρά τερματισμού του κατατακτήριου σπριντ θα χρησιμοποιηθεί ως σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τις 17:00 ώρα Ελλάδος.

    Ο Χάμιλτον τόνισε πως τον ενθάρρυνε η παρουσία θεατών στο Σίλβερστον και αφιέρωσε στους οπαδούς τον ταχύτερο χρόνο του.

    Διαβάστε επίσης:

    GP Βρετανίας: Στο αεροδρόμιο του Σίλβερστον!



    ΣΧΟΛΙΑ