• AUTO

    F1 Βρετανία: Νίκη Φερστάπεν στο sprint!

    F1 Βρετανία Νίκη Φερστάπεν στο sprint!


    Ο Ολλανδός εκκίνησε καλύτερα από το Χάμιλτον, πήρε προβάδισμα στην πρώτη στροφή και δεν το έχασε ποτέ.

    Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι εντυπωσιάστηκα από το πρώτο κατατακτήριο sprint. Οι οδηγοί εκκίνησαν με βάση τη κατάταξη που είχαν πετύχει στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής και πάλεψαν για 17 γύρους ή 100km για να κερδίσουν θέσεις και βαθμούς.

    Ο Φερστάπεν εκκινούσε 2ος αλλά έστριψε πρώτος. Ο Χάμιλτον τον πίεσε στον πρώτο γύρο αλλά μετά συμβιβάστηκε στη μοίρα του. Πίσω του οι Μπότας Λεκλέρκ δεν είχαν τίποτα να διεκδικήσουν. Ο Φινλανδός ήταν ο μόνος από τους δέκα πρώτους οδηγούς που εκκίνησε με τη μαλακή γόμα αλλά αυτό δεν τον βοήθησε.

    F1 Βρετανία Νίκη Φερστάπεν στο sprint!

    Πιο πίσω μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Αλόνσο που επίσης ρίσκαρε με τη μαλακή γόμα. Ο Ισπανός που εκκινούσε από την 11η θέση, στάθηκε στην εξωτερική, εκμεταλλεύτηκε την καλύτερη πρόσφυση και βρέθηκε 5ος στο τέλος του πρώτου γύρου. Ο Νόρις τον πίεσε ασφυκτικά και κατάφερε μετά από κάποιους γύρους να τον περάσει.

    Το λάθος του Πέρεζ που έχασε τον έλεγχο και έπεσε τελευταίος βοήθησε τον Ισπανό που εν τέλει έχασε δυο θέσεις από τις McLaren αλλά κατάφερε να διατηρηθεί στην 7η, επιτυχία αν σκεφτεί κανείς από που ξεκινούσε.

    F1 Βρετανία Νίκη Φερστάπεν στο sprint!

    Ο Φερστάπεν πήρε λοιπόν 3 βαθμούς και αύριο εκκινεί από την πρώτη θέση έχοντας δίπλα του το Χάμιλτον που πήρε 2 βαθμούς. Να σημειωθεί ότι η επικράτησή του μετράει για pole οπότε ήταν η 5η του φετινή. Αντιπαραβάλλοντας τη σειρά εκκίνησης του sprint με τη σειρά τερματισμού η μεγάλη διαφορά είναι το οδηγικό λάθος του Πέρεζ που τον έριξε τελικά στην τελευταία θέση.

    F1 Βρετανία Νίκη Φερστάπεν στο sprint!

    Επίσης λόγω της επαφής με το Ράσελ, ο Σάινθ βρέθηκε εκτός δεκάδας και εκκινεί αύριο 11ος. Αυτές τις δυο θέσεις στη δεκάδα τις πήραν οι δυο Alpine.

    Μεγάλος κερδισμένος ο Αλόνσο από την 11η στην 7η θέση αλλά και ο Οκόν από την 13η στην 10η θέση. Ο Φέτελ κέρδισε δυο θέσεις οι Νόρις, Ρικιάρντο, Φερστάπεν κέρδισαν από μια θέση, οι Χάμιλτον, Ράσελ έχασαν από μια και οι Μπότας Λεκλέρκ έμειναν στα ίδια.

    Ο αγώνας εκκινεί αύριο στις 17:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote.

     



    ΣΧΟΛΙΑ