• AUTO

    F1 Βραζιλία: Νίκη Φερστάπεν στο Sprint!


    Η απόφαση των περισσοτέρων οδηγών να χρησιμοποιήσουν τη μαλακή γόμα στον αγώνα Sprint ήταν σωστή καθώς αυτή άντεξε τους 24 γύρους ή τα 103km απόσταση αν προτιμάτε.

    Μόνο 3 οδηγοί έβαλαν τη μέση γόμα οι Haas και ο Σάρτζαντ, ήταν μια επιλογή που δεν τους δικαίωσε. Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το poleman, Λάντο Νόρις άνευρο και διστακτικό.

    Ο Φερστάπεν προφανώς το εκμεταλλεύτηκε, έστριψε 1ος και μην τον είδατε. Πίσω του δόθηκε μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις καθώς ο Ράσελ κατάφερε να περάσει το Νόρις επίσης και ν’ ανέβει δεύτερος.

    Ο Βρετανός με τη McLaren όμως βρήκε ρυθμό ξαναπέρασε και κράτησε τη 2η θέση. Αντίθετα ο Βρετανός με τη Mercedes έχασε και την 3η θέση από το Σέρτζιο Πέρεζ που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα της Red Bull και πέρασε το Ράσελ όταν τα ελαστικά του άρχισαν να φθείρονται.


    Αντίστοιχα προβλήματα είχε και η άλλη Mercedes του Λιούις Χάμιλτον. Ο νικητής του 2021 εκκίνησε 5ος αλλά έπεσε 7ος τελικά στον τερματισμό.

    Ο Χάμιλτον έχασε θέσεις τόσο από το Λεκλέρκ όσο και από τον Τσουνότα προς το τέλος του αγώνα όταν έπεσαν τα ελαστικά του.

    Αυτός που πάλεψε περισσότερο απ’ όλους για το βαθμό της 8ης θέσης ήταν ο Σάινθ που έδωσε μια συγκλονιστική μάχη με το Ρικάρντο. Ο Αυστραλός κατάφερε δυο φορές να τον περάσει, αλλά δυο φορές ο Ισπανός πήρε τη θέση πίσω.

    Ο Σάινθ τερμάτισε τελικά 8ος και έτσι η Ferrari ελαχιστοποίησε τις απώλειες στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και τη μάχη της δεύτερης θέσης έναντι της Mercedes. Οι Ράσελ και Χάμιλτον μάζεψαν 7 βαθμούς ενώ οι Λεκλέρκ και Σάινθ 5 βαθμούς. Έτσι η διαφορά άνοιξε στους 24 βαθμούς.


    Ο κανονικός αγώνας είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 19:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+. Ο Φερστάπεν εκκινεί από την pole και δήλωσε αισιόδοξος για τη νίκη. Μένει να δούμε αν θα βρεθεί αύριο κάποιος να κοντράρει τον Ολλανδό που έχει πάρει 16 νίκες σε 19 αγώνες και πάει για τη 17η.

    Η σημερινή τελική κατάταξη ήταν:

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Βραζιλία: Ο Φερστάπεν στην pole!

    GP Βραζιλίας: Στον Αγ. Παύλο!

    Οδηγώντας ηλεκτρικό αυτοκίνητο



    ΣΧΟΛΙΑ