• sports

    F1 Βραζιλία: Ο Φερστάπεν στην pole!

    Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, Max Verstappen, Red Bull Racing, Lance Stroll, Aston Martin F1 Team

    Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, Max Verstappen, Red Bull Racing, Lance Stroll, Aston Martin F1 Team (Photo by Simon Galloway / LAT Images)


    Ο πρωταθλητής αποδείχτηκε ταχύτερος από τη βροχή, καθώς πρόλαβε να συμπληρώσει το γρήγορο γύρο του στο Q3 την ύστατη στιγμή.

    Οι κατατακτήριες δοκιμές του Βραζιλιάνικου GP έγιναν Παρασκευή καθώς έχουν διαμόρφωση Sprint και όλο το Σάββατο είναι αφιερωμένο σ’ αυτή τη διαδικασία. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους μόνο 60 λεπτά για να σετάρουν τα μονοθέσιά τους και όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετά. Έτσι είχαμε το φαινόμενο της ομοιομορφίας.

    Από το Q1 αποκλείστηκαν δυο Alfa Romeo και δυο Alpha Tauri και μια Williams, του Σάρτζαντ. Από το Q2 δυο Alpine, δυο Haas και η άλλη Williams του Άλμπον. Κατ’ επέκταση στο Q3 πέρασαν οι Red Bull, McLaren, Ferrari, Aston Martin και Mercedes και αν δει κανείς την τελική κατάταξη τόσο οι Aston Martin όσο και οι Mercedes βρίσκονται στην ίδια σειρά της εκκίνησης (2η και 3η αντίστοιχα).

    Max Verstappen, Oracle Red Bull Racing RB19
    Max Verstappen, Oracle Red Bull Racing RB19

    Η διαφοροποίηση των 6 υπολοίπων οδηγών οφείλεται καθαρά στο που βρίσκονταν στην πίστα στο Q3 την ώρα που άρχισε η βροχή. Ο Φερστάπεν που ξεκίνησε πρώτος την προσπάθειά του έκανε τον καλύτερο χρόνο γιατί τον πρόλαβε λιγότερο το φαινόμενο. Ο Λεκλέρκ τόνισε πως πρώτη φορά στην καριέρα του ένιωσε την πίστα να γλιστράει σα βρεγμένη ενώ δεν είχε ξεκινήσει να βρέχει. Ο Στρολ βρέθηκε τόσο ψηλά παρότι όπως δήλωσε έκανε κακό γύρο, ακριβώς γιατί ήταν από τους πρώτους που προσπάθησαν στο Q3. Ο Πιάστρι και ο Πέρεζ που άργησαν να βγουν από τα πιτ γλίστρησαν περισσότερο, γι’ αυτό και βρέθηκαν στην 9η και 10η θέση.

    Sergio Perez, Oracle Red Bull Racing
    Sergio Perez, Oracle Red Bull Racing

    Η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών άργησε να ξεκινήσει 15 min γιατί οι άνθρωποι ασφαλείας της πίστας καθάριζαν τη διαδρομή από συντρίμμια που προέρχονταν από έναν υποστηρικτικό αγώνα Porsche Supercup. Εν τέλει το Q3 διακόπηκε 4 λεπτά πριν την ολοκλήρωσή του λόγω καταιγίδας. Για το Φερστάπεν ήταν η 11η φετινή pole. Ο αγώνας εκκινεί την Κυριακή στις 19:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+. Το Σάββατο έχουμε Sprint Shootout (ANT1+) στις 16:00 και τον αγώνα Sprint στις 20:30 (ANT1, ANT1+).

    H τελική κατάταξη ήταν: 



    ΣΧΟΛΙΑ