• AUTO

    F1, Στυρία: Ταυρομαχία στις Άλπεις!


    Απρόβλεπτος ο σημερινός αγώνας αναμένεται με ενδιαφέρον (16:00, ΕΡΤ, Cosmote). Οι δυο μονομάχοι του τίτλου εκκινούν από την 1η σειρά. 

    Σ’ ένα μοναδικό σκηνικό, στα οροπέδια των Στυριακών Άλπεων στο Red Bull Ring θα διεξαχθεί σήμερα ο 8ος αγώνας του πρωταθλήματος.

    Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε χτες την pole, και εκκινεί σήμερα από την πρώτη θέση.

    Δίπλα του θα βρίσκεται ο Χάμιλτον, που χτες ήταν 3ος.

    Στη δεύτερη θέση ήταν ο Μπότας, ο οποίος υπόκειται όμως σε ποινή 3 θέσεων λόγω επικίνδυνης οδήγησης στο pit lane. 

    Οι Χάμιλτον, Φερστάπεν έχουν πάρει από 3 νίκες φέτος με τον Ολλανδό να έχει προβάδισμα 12 βαθμών στη μάχη της βαθμολογίας.

    Ο Φερστάπεν ήταν πολύ ικανοποιημένος χτες που πήρε την πρώτη pole position εντός έδρας για τους Ταύρους: «Το μονοθέσιο μας είναι καλύτερο στις δοκιμές φέτος, και είναι εύκολο στο σετάρισμα. Ο γύρος είναι μικρός αλλά είναι εύκολο να κάνεις λάθος στις στροφές 3 και 4 στο φρενάρισμα. Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές για το τι θα κάνεις στις στροφές οπότε το διασκεδάζω. Θα είναι οριακή η μάχη, οι Mercedes έχουν πολύ δύναμη σε ρυθμό αγώνα».

    Ο Φερστάπεν σε ελεύθερες δοκιμές και κατατακτήριες ήταν ταχύτερος, μάλιστα ήταν ο μόνος που έσπασε το φράγμα του 1:04.  

    Ο Χάμιλτον από την πλευρά του τόνισε πως έκανε ότι μπορούσε: «Είναι δυο δέκατα ταχύτεροι από εμάς. Θα κάνουμε ότι μπορούμε στον αγώνα». Οι δυο μονομάχοι εκκινούν με τη μέση γόμα (C3) στον αγώνα όπως και ο Βάλτερι Μπότας. Αναμένεται να δούμε στρατηγική μιας αλλαγής. 

    Η Pirelli βλέπει σε σύνολο 71 γύρων, μια αλλαγή. Για όσους εκκινούν με τη μαλακή γόμα πριν τον 30στο γύρο, για όσους εκκινούν με την μέση γόμα οριακά στον 30στο γύρο. Η λογική λέει ότι οι περισσότεροι θα επιχειρήσουν να βάλουν τη σκληρή γόμα στο δεύτερο μέρος αγώνα. 

    Καθότι υπάρχουν 3 ζώνες DRS τα προσπεράσματα είναι πιθανά, ενώ αν κάποιοι από πιο πίσω εκκινήσουν με τη σκληρή γόμα, δεν αποκλείεται να ωφεληθούν από μια πιθανή εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας μετά το μέσο του αγώνα. Μένει να δούμε αν σήμερα η θερμοκρασία οδοστρώματος θα περάσει τους 50 βαθμούς Κελσίου. Χτες ήταν στους 52 βαθμούς Κελσίου. 

    H σημερινή σειρά εκκίνησης είναι:

    Διαβάστε ακόμη:

    F1, Στυρία: Ο Φερστάπεν στην pole!

    F1, Alfa Romeo: Γιορτάζουν 111 χρόνια ένδοξης ιστορίας!

     



    ΣΧΟΛΙΑ