• AUTO

    F1, Στυρία: Ο Φερστάπεν στην pole!

    GP STYRIA F1/2021 – VENERDÌ 25/06/2021 credit: @Scuderia Ferrari Press Office


    O Ολλανδός πήρε την 2η συνεχόμενη pole και 6η στην καριέρα του, στον εντός έδρας αγώνα για τους Ταύρους.

    O Φερστάπεν εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα της Red Bull και κράτησε πίσω του τις δυο Mercedes των Χάμιλτον, Μπότας. Ο Φινλανδός στον τελευταίο του γύρο ήταν ταχύτερος του Βρετανού πρωταθλητή, αλλά δεν θα εκκινήσει 2ος καθώς έχει ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση. Ποινή που προέκυψε λόγω επικίνδυνης οδήγησης χτες στο pit lane. Έτσι ο Χάμιλτον αύριο θα είναι στην 1η σειρά της εκκίνησης δίπλα στο Φερστάπεν ενώ οι Νόρις, Πέρεζ, θα βρίσκονται στη 2η σειρά της εκκίνησης. Δεδομένου ότι ο γύρος είναι στα 74 sec αναλογικά η διαφορά των 2 δεκάτων που χωρίζει το Φερστάπεν από τις Mercedes είναι μεγάλη.

    Ο Γκασλί έφερε στην 6η θέση την Alpha Tauri δείχνοντας πόσο καλή είναι η υβριδική μηχανή της Honda σ’ αυτές τις συνθήκες. Πιο πίσω οι Λεκλέρκ, Τσουνότα, Αλόνσο και Στρολ συμπλήρωσαν την δεκάδα.

    Τεράστια απογοήτευση για τις Ferrari που βρίσκονται στην 7η και 12 θέση αντίστοιχα με το Σάινθ να είναι πιο αργός από το Ράσελ με τη Williams. Θυμίζω πως οι Ferrari ήταν ταχύτατες σε Μονακό και Μπακού, αλλά σε κανονικές πίστες με γρήγορες στροφές υστερούν σημαντικά σε αεροδυναμικό ζύγισμα.

    Στη Mercedes δεν είναι ευχαριστημένοι από την αξιοποίηση του μονοθεσίου τους, μένει να δούμε αν αύριο θα μπορέσουν να έχουν καλύτερο ρυθμό στον αγώνα.

    2021 Styrian Grand Prix, Saturday – LAT Images

    Ο Χάμιλτον στον προηγούμενο αγώνα έχασε τη νίκη λόγω στρατηγικής της Red Bull στον προτελευταίο γύρο. Αξίζει να τονίσουμε πως ο Βρετανός παραδέχτηκε ότι δεν έχει την ταχύτητα να περάσει την Red Bull και εναπόθεσε τις ελπίδες του για νίκη στον αυριανό αγώνα (16:00 ΕΡΤ, Cosmote), στην πιθανότητα βροχής.

    Η πίστα του Red Bull Ring έχει τριπλή ζώνη DRS και αρκετές ευκαιρίες για προσπεράσματα.

    Red Bull Ring Track Map

    Η τελική κατάταξη ήταν (ο Μπότας θα εκκινήσει 5ος λόγω ποινής):

     



    ΣΧΟΛΙΑ