• AUTO

    F1 πρόγραμμα 2024: 24 αγώνες χωρίς ανάσα!


    Επιστρέφει μετά από απουσία 4 ετών το Κινέζικο GP. Οι αγώνες είναι 24 και για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια περιλαμβάνουν Φεβρουάριο και Δεκέμβριο. Έχουμε 5 διπλά, 3 τριπλά GP. Έχουμε αγώνες την 25η Μαρτίου, το Πάσχα, του Αγ. Πνεύματος και την 28η Οκτωβρίου.

    Το Ιαπωνικό GP για λόγους εξοικονόμησης χιλιομέτρων και ρύπων έχει πάει νωρίς μαζί με το Κινέζικο. Συνεχίζουν να υπάρχουν πέρα δώθε όμως τύπου Μονακό, Καναδά, Βαρκελώνη. Αν άλλαζαν μεταξύ των βάζοντας τον Καναδά σε μια άκρη θα ήταν λιγότερα τα χιλιόμετρα.

    Το GP των Αζέρων επέστρεψε Σεπτέμβριο, με τη F1 να φεύγει το φθινόπωρο εντελώς από την Ευρώπη. Οι δυο πρώτοι αγώνες διεξάγονται Σάββατο λόγω Ραμαζανίου όπως και ο 22ος στο Λας Βέγκας.

    Ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, δήλωσε:

    «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω το ημερολόγιο του 2024 με 24 αγώνες που θα προσφέρουν μια συναρπαστική σεζόν για τους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και συνεχής ζήτηση για τη Formula 1, και πιστεύω ότι αυτό το ημερολόγιο επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ των παραδοσιακών αγώνων και των νέων προορισμών.

    Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές και τους συνεργάτες για την υποστήριξή τους και την προσπάθειά τους να καταλήξουμε σ’ αυτό το πρόγραμμα.

    Το ταξίδι μας προς ένα πιο βιώσιμο ημερολόγιο θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς θα βελτιώσουμε περαιτέρω τις λειτουργίες ως μέρος της δέσμευσής μας για μηδενισμό του ανθρακικού αποτυπώματος (Net Zero) 2030.

    Έχουμε πολλούς αγώνες να περιμένουμε ακόμη το 2023 όπως το Grand Prix του Λας Βέγκας και οι οπαδοί μας μπορούν να ανυπομονούν για περισσότερους ενθουσιασμούς την επόμενη σεζόν».

    SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM – JULY 01: Daniel Ricciardo, McLaren MCL36 during the British GP at Silverstone Circuit on Friday July 01, 2022 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, τόνισε: «Το προγραμματισμένο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της FIA Formula 1 για το 2024, το οποίο έχει εγκριθεί από τα μέλη του Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, δείχνει μερικά σημαντικά βήματα προς τους κοινούς μας στόχους.

    Θέλουμε να κάνουμε το παγκόσμιο θέαμα της Formula 1 πιο αποτελεσματικό από την άποψη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και πιο ανθρώπινο για όσους ταξιδεύουν αφιερώνοντας τόσο μεγάλο μέρος του χρόνου στο άθλημά μας.

    Ο Stefano Domenicali και η ομάδα του έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο για να φέρουν νέους και συναρπαστικούς αγώνες σε αναδυόμενες αγορές για τη Formula 1 αλλά και να παραμείνουν πιστοί στη μακρά και αξιοσημείωτη κληρονομιά του αθλήματος.

    Κάθε αγώνας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο χάρη στη συνεργασία μεταξύ της FIA, της FOM, των διοργανωτών και των τοπικών λεσχών ASN που συγκεντρώνουν τους χιλιάδες εθελοντές κριτές και το προσωπικό υποστήριξης, ώστε να μπορούμε να πάμε σε αγώνες, και καθώς προχωράμε προς το μέλλον πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι προτεραιότητές μας μεγαλώνουν και αναπτύσσονται ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας και το καλύτερο για το άθλημά μας, τους οπαδούς και το περιβάλλον».

    SILVERSTONE CIRCUIT, UNITED KINGDOM – JULY 01: Kevin Magnussen, Haas VF-22 during the British GP at Silverstone Circuit on Friday July 01, 2022 in Northamptonshire, United Kingdom. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

     

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Άβαξ, ΟΛΥΜΠ, ΔΟΜΙΚ και Ιατρικό (5η ανοδική) μοίρασαν συγκινήσεις – Κόπωση στις τράπεζες

    ΤΑΙΠΕΔ: Αεροδρόμιο, Helleniq Energy και στο βάθος ΔΕΠΑ Εμπορίας-Μέσω ΧΑ οι αποκρατικοποιήσεις

    ΧΑ: Εισαγωγή της MED ΑΒΕΕ στην Εναλλακτική Αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ