• AUTO

    F1, Ουγγαρία: Η τύχη χαμογέλασε στον Οκόν!

    BUDAPEST, HUNGARY – AUGUST 01: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda runs wide at the start as cars tangle ahead of him during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 01, 2021 in Budapest, Hungary.


    Το χάος που επικράτησε στην εκκίνηση έδωσε την ευκαιρία στο Γάλλο οδηγό που εκκινούσε 8ος να πάρει την 1η νίκη της καριέρας του

     

    Ήταν ένας από αυτούς τους αγώνες όπου η βροχή έδωσε άγρια τροπή. Η πίστα ήταν βρεγμένη στην εκκίνηση και όλοι οι οδηγοί εκτός του Τζιοβινάτσι έβαλαν ενδιάμεσα ελαστικά. Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε τον Μπότας που εκκινούσε 2ος να βραδύνει αναίτια. Ο Φινλανδός άργησε να φρενάρει για την πρώτη στροφή και πήρε παραμάζωμα στο διάβα του τον Πέρεζ και το Νόρις. 

     

    Οπότε για 2ο συνεχή αγώνα είχαμε σύγκρουση Mercedes, Red Bull. Ο Στρολ πάτησε στο γρασίδι, πήρε σβάρνα το Λεκλέρκ και ακούμπησαν και το Ρικιάρντο. Με πέντε μονοθέσια χτυπημένα και την πίστα γεμάτη θραύσματα ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία. Στην επανεκκίνηση όλοι φορούσαν ενδιάμεσα ελαστικά. Καθώς η πίστα είχε στεγνώσει όλοι μπήκαν να αλλάξουν λάστιχα και να εκκινήσουν από τα πιτ. 

     

    Όλοι πλην του πρώτου, του Χάμιλτον που ξεκίνησε μόνος του από τη σχάρα εκκίνησης. Είχε κάνει λάθος εκτίμηση με αποτέλεσμα να μπει μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου αγώνα και να βρεθεί τελευταίος. 

     

    Ο Οκόν ήταν ο πρώτος που βγήκε από τα πιτ οδήγησε την κούρσα έχοντας πίσω του το Φέτελ. Σύντομα φάνηκε ότι είχαν τον ρυθμό για να διεκδικήσουν τη νίκη. Οι μηχανικοί της Mercedes έκαναν ένα παραπανίσιο πιτ στοπ στο Χάμιλτον ώστε να έχει φρέσκα ελαστικά και να μπορεί να κάνει προσπεράσματα στην πίστα. 

     

    Ο Βρετανός με φρενήρη ρυθμό περνούσε τον έναν μετά τον άλλο, βρήκε όμως το μάστορά του στον Αλόνσο. Ο Ισπανός με την Alpine πούλησε ακριβά τη θέση του, κράτησε 10 γύρους πίσω του το Βρετανό και όταν πλέον τον πέρασε δεν υπήρχε χρόνος να φτάσει και να περάσει τους δυο πρωτοπόρους. Έτσι ο Χάμιλτον περιορίστηκε στην 3η θέση που του έδωσε 15 βαθμούς. Αθόρυβα και αλάνθαστα ο Φέτελ για 2η φορά φέτος, βρέθηκε στην 2η θέση με την Aston Martin. 

     

    Είναι ξεκάθαρο πως ο Αλόνσο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην νίκη του Οκόν σήμερα. Ο Ισπανός έδωσε μαθήματα ομαδικότητας. Δεν κατάφερε όμως στο φινάλε να περάσει τη Ferrari του Σάινθ ο οποίος ανέλπιστα ανέβηκε από την 15η στην εκκίνηση, στην 4η θέση στον τερματισμό. Ο βαθμός του ταχύτερου γύρου πήγε στον Γκασλί με την Alpha Tauri. Οι Williams βαθμολογήθηκαν σήμερα με το Λατίφι 8ο και τον Ράσελ 9ο. Ο Φερστάπεν που είχε ζημιά από την σύγκρουση της 1ης στροφής κατάφερε να τερματίσει στην 10η θέση και να πάρει 1 βαθμό. Ο Ολλανδός είναι τώρα πίσω από το Χάμιλτον στη βαθμολογία, υστερεί κατά έξι βαθμούς. Αμφότεροι έχουν πάρει από 5 νίκες φέτος και άλλη μια ο Πέρεζ στο Μπακού. 

     

    H τελική κατάταξη ήταν:

     

    Στη βαθμολογία των οδηγών πήρε κεφάλι ο Χάμιλτον με 192 βαθμούς και ακολουθεί ο Φερστάπεν με 186 βαθμούς. 

    Στη βαθμολογία των κατασκευαστών επίσης η Mercedes πήρε προβάδισμα με 300 βαθμούς και ακολουθεί η Red Bull με 290. Για τη μάχη της 3ης θέσης η McLaren έχει 163 και η Ferrari 160 βαθμούς. 

    Επόμενος αγώνας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (29/8) στο Σπα. 

    O Εστεμπάν Οκόν με την Alpine παίρνει την πρώτη νίκη της καριέρας του στη F1. 



    ΣΧΟΛΙΑ