• AUTO

    F1: Όλα τριγύρω αλλάζουνε…


    …κι όλα τα ίδια μένουν. Η Επιτροπή της F1, πήρε σημαντικές αποφάσεις για το κόστος και την μορφή των GP τα επόμενα χρόνια.

    Σημεία των καιρών η συνεδρίαση της επιτροπής F1, ήταν διαδικτυακή. Λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις:

    -Στις 2/5 θα έχουμε αγώνα στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, εφόσον καταλήξουν σε συμφωνία με τους οργανωτές.

    -Σε συνεργασία με κυβερνήσεις, οργανωτές και FIA, οι άνθρωποι της F1 προσπαθούν εν μέσω πανδημίας να διασφαλίσουν τους περισσότερους από τους 23 αγώνες του προγράμματος που έχουν ανακοινωθεί φέτος.

    -Καθότι το 2022 η F1 θα κάνει μια τεράστια αλλαγή μετά από δεκαετίες, πηγαίνοντας σε ελαστικά 18 ιντσών έγινε αποδεκτό το αίτημα της Pirelli για αύξηση των ημερών δοκιμών εξέλιξης από 25 σε 30.

    -Οι υβριδικές μηχανές θα σταματήσουν να εξελίσσονται από τα τέλη του 2021 ως τα τέλη του 2024. Έτσι η Red Bull εφόσον το θέλει μπορεί να κρατήσει σε λειτουργία την υβριδική μηχανή της Honda, αυτά τα τρία χρόνια. Θυμίζουμε πως η Honda έχει ανακοινώσει την αποχώρησή της στο τέλος της χρονιάς.

    -Δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας από τους κατασκευαστές μηχανών, τους υποψήφιους κατασκευαστές μηχανών και τους προμηθευτές καυσίμων. Έργο της η διαμόρφωση των κανονισμών για τη νέα πιο απλή γενιά υβριδικών μηχανών (2025) που θα χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα 2ης γενιάς με χαμηλές εκπομπές CO2. Οι νέες μηχανές θα είναι πιο οικονομικές και η τεχνολογία τους θα είναι ελκυστική για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, ώστε να έχουν κίνητρο να εμπλακούν στην εξέλιξή τους.

    -Αποσαφηνίστηκαν θέματα που αφορούν στους φετινούς οριοθετημένους προϋπολογισμούς (145 εκ. δολάρια ετησίως). Επίσης δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας που θα δει τα θέματα συμβολαίων οδηγών και επικεφαλής ομάδων που δεν συμπεριλαμβάνονται στους οριοθετημένους προϋπολογισμούς.

    -Εξετάζεται η διοργάνωση sprint race το Σάββατο που θα παίζουν ρόλο στη σειρά εκκίνησης τις Κυριακές σε κάποιους από τους φετινούς αγώνες. Μένει να μάθουμε την οριστική μορφή αυτού του εγχειρήματος.

    Όλες αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να εγκριθούν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC).



    ΣΧΟΛΙΑ