Ο Σαρλ Λεκλέρκ ξεκίνησε σήμερα τρακάροντας με το Στρολ στα φρένα για το Grand Hotel. Έσπασε την εμπρός αεροτομή της Ferrari, κατάφερε να επιστρέψει στα πιτ και να αλλάξει το εμπρός μέρος.

Μετά φάνηκε να βρίσκει ρυθμό καθώς η Ferrari είχε τελείως διαφορετική δυναμική στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου. Σε μια διαδρομή όπου οι αποστάσεις από το έδαφος είναι υποχρεωτικά μεγαλύτερες οι κόκκινοι δεν έχουν το σύνηθες μειονέκτημα της πίσω ανάρτησης.

1

Η Ferrari έχει σχεδιαστικό λάθος στο περίβλημα του κιβωτίου, και οι μηχανικοί υποχρεώνονται να αυξάνουν την απόσταση από το έδαφος για να μην βρίσκει κάτω το μονοθέσιο. Έτσι χάνουν σε αεροδυναμική απόδοση. Αλλά σε μια διαδρομή όπως το Μονακό οι αποστάσεις από το έδαφος είναι υποχρεωτικά μεγαλύτερες και η αεροδυναμική απόδοση δεν παίζει σημαντικό ρόλο.

Έτσι οι κόκκινοι μπορούν να έχουν ανταγωνιστική εμφάνιση. Ο Λεκλέρκ το εκμεταλλεύτηκε αυτό στο έπακρο και έφερε τη Ferrari στην κορυφή των χρόνων και στις δυο περιόδους. Οι επιδόσεις του ήταν εφάμιλλες με τις αντίστοιχες περσινές καθώς η γόμα C6 δεν δείχνει να είναι ταχύτερη από τη C5 προς στιγμή.

Μένει να δούμε βέβαια πόσο γρήγορα θα βρουν οι οδηγοί το ιδανικό σετάρισμα για να εκμεταλλευτούν την επιπλέον πρόσφυση που προσφέρει. Ο περσινός χρόνος της pole ήταν 1.1 sec ταχύτερος από τη σημερινή επίδοση του Λεκλέρκ, που ήταν πρώτος και πέρυσι στις κατατακτήριες και νικητής στον αγώνα του 2024. Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών διακόπηκε με κόκκινη σημαία λόγω συγκρούσεων.

Επαφή με τον τοίχο είχαν μεταξύ άλλων ο Πιάστρι, ο Χάντζαρ δυο φορές και ο Αντονέλι. Ακόμη και ο Χάμιλτον χτύπησε τη Ferrari στο FP1. Στη Red Bull είχαν σοβαρά θέματα με το σετάρισμα του μονοθεσίου ενώ οι Λώσον και Χάντζαρ τα πήγαν καλύτερα με τα RB. Οι Mercedes απείχαν αρκετά από τη συνήθη τους φόρμα και ήταν ξεκάθαρο πως Ferrari και McLaren είχαν το πάνω χέρι.

Οι χρόνοι στο FP2 ήταν:

 

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο στις 17:00 και θα μεταδοθούν απευθείας από το ΑΝΤ1+.