• AUTO

    F1 Μονακό: Απίστευτος Polestappen!

    O Φερστάπεν πήρε το τρόπαιο της pole απότ η Σαράποβα (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

    O Φερστάπεν πήρε το τρόπαιο της pole απότ η Σαράποβα (Photo by Mark Thompson/Getty Images)


    Ήταν μια συγκλονιστική περίοδος κατατακτήριων δοκιμών που μας κράτησε όρθιους ακόμη και μετά το μηδενισμό του χρονόμετρου. Τότε την ύστατη στιγμή ο Μαξ Φερστάπεν σ’ έναν γύρο που θα μείνει στην ιστορία εξαντλώντας τα όρια της διαδρομής και της φαντασίας κατάφερε περνώντας εφαπτομενικά στις μπαριέρες και ακουμπώντας τον τοίχο να πάρει την pole με διαφορά μόλις 86 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Αλόνσο.

    Ο Ισπανός που είχε να πάρει την pole στο Μονακό από το 2007 είχε βρεθεί προσωρινά στην 1η θέση με διαφορά μόλις 22 χιλιοστών του δευτερολέπτου από το Λεκλέρκ. Ο Μονεγάσκος που δεν κατάφερε να επαναλάβει την περσινή του επίδοση περιορίστηκε στην 3η θέση με τη Ferrari και ήταν απογοητευμένος από το σετάρισμα του μονοθεσίου του. Ο χρόνος του ήταν πιο αργός κατά ένα δέκατο από την περσινή του επίδοση. Ο Λεκλέρκ έκλεισε το Νόρις στο γρήγορο γύρο του και οι αγωνοδίκες του επέβαλαν ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση αύριο. Έτσι ο Λεκλέρκ με τη Ferrari θα ξεκινήσει αύριο 6ος έχοντας δίπλα του το Χάμιλτον.

    F1
    Photo by Dan Mullan/Getty Images

    Η διαδικασία διακόπηκε δυο φορές, την πρώτη όταν ο Πέρεζ στο Q1 χτύπησε στις μπαριέρες στην πρώτη στροφή καταστρέφοντας την Red Bull. Ο Μεξικάνος έχασε το πίσω μέρος στα φρένα. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν επίσης οι Σάρτζαντ, Μάγκνουσεν, Χούλκενμπεργκ και Ζου. Το Q2 ξεκίνησε με καθυστέρηση και ήταν χαρακτηριστική η αγωνιώδη προσπάθεια των οδηγών της Mercedes να σημειώσουν έναν καθαρό γύρο με την δύστροπη W14. Ο Χάμιλτον βγήκε στη Μιραμπό στο FP3 αλλά κατάφερε δείχνοντας τα ψυχικά του αποθέματα την κρίσιμη στιγμή να προκριθεί και στο Q2 και στο Q3 και να καταταγεί τελικά 6ος, όντας 2,5 δέκατα ταχύτερος από το Ράσελ.

    F1
    Photo by Mark Thompson/Getty Images

    Στο ξεκίνημα του Q3 ο Φερστάπεν περίμενε 150sec στην έξοδο των πιτ για να βγει πρώτος και να κάνει χρόνο στην άδεια πίστα. Παραταύτα ήταν αργός έτσι τον πέρασαν όλοι οι αντίπαλοί του. Χρειάστηκε 3 προσπάθειες, η 3η την ύστατη στιγμή για να πάρει την pole. Αντίθετα οι άλλοι οδηγοί περιορίστηκαν σε δυο προσπάθειες.

    Ο Αλόνσο μιλώντας για τον τελευταίο γύρο του είπε χαρακτηριστικά: «Οδήγησα σα ζώο, δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για καλύτερο χρόνο». Ο Ισπανός ελπίζει αύριο σ’ ένα λάθος του Φερστάπεν για να περάσει μπροστά στην αρχή. Ο καιρός προβλέπεται βροχερός από τη νύχτα μέχρι αύριο το μεσημέρι και αυτό σίγουρα θα επηρεάσει το κράτημα της διαδρομής που σημειωτέον ανοίγει στην κυκλοφορία απόψε.

    Οι χρόνοι των κατατακτήριων δοκιμών ήταν:

    Οι χρόνοι των κατατακτήριων δοκιμών

    Διαβάστε επίσης:
    ΗΠΑ: Άνθρωπος “κλειδί” λέει ότι παραμένουν “ακανθώδη ζητήματα” για μια συμφωνία για το όριο χρέους

    «Ως εδώ», διαμηνύει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για εμπλοκή της Εκκλησίας στις εκλογές

    ΔΥΠΑ: Εκπαιδευτικά προγράμματα για κρατούμενους, με στόχο την επανένταξή τους



    ΣΧΟΛΙΑ