• AUTO

    F1 Λας Βέγκας: Ταχύτερες οι Ferrari στα ελεύθερα!


    Τα κόκκινα μονοθέσια φάνηκε να έχουν προβάδισμα σε μια διαδρομή που έχει στοιχεία από Μόντσα και Σιγκαπούρη.

    Η δεύτερη περίοδος δοκιμών ξεκίνησε μετά από 150min καθυστέρηση και διήρκησε 90 λεπτά. Ολοκληρώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα. Αιτία της καθυστέρησης ήταν η προσπάθεια των οργανωτών να σφραγίσουν τα καπάκια των αποστραγγίσεων ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά θέμα. Θυμίζουμε πως το FP1 διακόπηκε γιατί η Ferrari του Σάινθ «τράβηξε» ένα τέτοιο καπάκι με αποτέλεσμα να πάθει μεγάλη ζημιά.

    Οι μηχανικοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν υβριδική μηχανή, σασί και μπαταρία τελικά πρόλαβαν και ετοίμασαν το μονοθέσιο και ο Ισπανός συμμετείχε στο FP2. Παρότι η Ferrari δεν είχε καμία ευθύνη για ότι συνέβη, ο Ισπανός πήρε από τους αγωνοδίκες ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση του GP γιατί χρησιμοποίησε 3η μπαταρία μέσα στη χρονιά. Σε δήλωσή τους οι αγωνοδίκες τονίζουν πως δεν υπάρχει πρόβλεψη στους κανονισμούς για να μην δοθεί η ποινή αυτή.

    Στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών οι Ferrari έκαναν το 1 – 2. Οι περισσότεροι οδηγοί συμπλήρωσαν πάνω από 35 γύρους στην πίστα και ο Λεκλέρκ ήταν ταχύτερος όλων με σημαντική διαφορά. Το κράτημα του οδοστρώματος βελτιώνονταν ενόσω στρώνονταν με γόμα και οι χρόνοι έφτασαν στο 1:35.265. Καθώς οι δρόμοι ανοίγουν στην κυκλοφορία η διαδρομή θα επηρεάζεται και τα δεδομένα θα μεταβάλλονται.

    Φάνηκε όμως ξεκάθαρα ότι η πιο μαλακή γόμα (C5) θα πρωταγωνιστήσει στις κατατακτήριες δοκιμές. Αρκετοί οδηγοί έψαχναν να βρουν τα όρια και σημειώθηκαν αρκετές έξοδοι στα σημεία διαφυγής. Το πλάτος της διαδρομής επιτρέπει αρκετές δοκιμές ωσότου βρεθεί το ιδανικό πέρασμα. Συνολικά οι χρόνοι ήταν:

    Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο στις 10:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθούν απευθείας από το ΑΝΤ1+.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Λας Βέγκας: Διακοπή λόγω αποστράγγισης!

    F1 Las Vegas: Ναός τζόγου και ταχύτητας!

    F1 Las Vegas: Το Sphere γκαζώνει! (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ