• AUTO

    F1, επιστροφή Αλόνσο: Καλό για το σόου, κακό για το άθλημα!

    Φερνάντο Αλόνσο


    Ανακοινώθηκε επίσημα η επιστροφή του δυο φορές παγκοσμίου πρωταθλητή στη Renault, το 2021.

    Προσπαθώ να μπω στις σκέψεις του 19χρονου ταλαντούχου Κριστιάν Λουγκάρντ, που αγωνίζεται στη F2 με τα χρώματα της ART Grand Prix. Ο Δανός προέρχεται από την ακαδημία ταλέντων της Renault και προφανώς κάνει όνειρα για τη μεταπήδησή του στη F1. Πως θα αντέδρασε άραγε σήμερα ακούγοντας ότι ο 38χρονος Φερνάντο Αλόνσο γίνεται ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Renault που θα οδηγήσει για 3η φορά με την ίδια ομάδα;

    Ο Ισπανός οδήγησε για τη Renault από το 2003 – 2006, κατακτώντας δυο παγκόσμιους τίτλους (2005 -2006), από το 2008 -2009 χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και επιστρέφει το 2021. Η Renault δεν αποκάλυψε τη διάρκεια του συμβολαίου, αλλά πιστεύεται πως θα είναι διετές. Θυμίζουμε πως το 2022 θα γίνουν μεγάλες αλλαγές των τεχνικών κανονισμών και σίγουρα στη γαλλική ομάδα θα θέλουν να επωφεληθούν από την εμπειρία του Ισπανού που τότε θα είναι 41 ετών.

    «Η συνεργασία με τον Αλόνσο δεικνύει τα σχέδια του γκρουπ Renault για το μέλλον στη F1 και την επιστροφή στην κορυφή», σχολίασε ο επικεφαλής της ομάδας, Κύριλλος Αμπιτεμπούλ.

    Μαζί με τον Αλόνσο θα οδηγεί για τη Renault το 2021 ο Εστεμπάν Οκόν. Ο Αλόνσο έμεινε στα αζήτητα στο τέλος του 2018 και βρέθηκε εκτός F1. Κέρδισε για 2η φορά στις 24ώρες του Μαν, το πρωτάθλημα WEC, δεν κατετάγη στα Indy 500 και τερμάτισε 13 ος στο Ντακάρ. Ο Αλόνσο έχει κερδίσει 32GP και έχει ανέβει 97 φορές στο βάθρο. Με 311 εκκινήσεις είναι μαζί με τους Μπαρικέλο (322) και Ράικονεν (313), οι πιο έμπειροι οδηγοί όλων των εποχών.

    Φρονώ ότι, στο αθλητικό κομμάτι, ο Αλόνσο θα ταλαιπωρηθεί και θα ταλαιπωρήσει. Θα εκτεθεί ακόμη και απέναντι στον ταχύτατο Οκόν αν δεν θέσει πλαίσιο πρώτου και δεύτερου οδηγού. Αλλά η επιστροφή του είναι προφανώς ένα εξαιρετικό νέο, επικοινωνιακά για τη F1, καθώς θα τραβήξει το ενδιαφέρον. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως, αν η Renault έδινε ευκαιρία στον Λουγκάρντ, όπως π.χ. η Ferrari στο Λεκλέρκ και η Red Bull στο Φερστάπεν, αυτός πολύ σύντομα θα τους δικαίωνε με τις επιδόσεις του στην πίστα.

    Ο Αλόνσο στα 39 του δύσκολα μπορεί να ξαναβρεί αυτά τα δύο δέκατα που χωρίζουν τους καλούς οδηγούς από τους κορυφαίους.

    Εύχομαι ολόψυχα καλή επιστροφή και φυσικά να με διαψεύσει….



    ΣΧΟΛΙΑ