• AUTO

    F1 Μπαχρέιν: Ξεκινούν οι δοκιμές εξέλιξης


    Αύριο στην πίστα του Σακχίρ αρχίζει ένα 3ημερο δοκιμών εξέλιξης μια πρόβα τζενεράλε πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στις 5 Μαρτίου.

    Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της F1, που θα έχουμε μόνο 3 μέρες δοκιμών εξέλιξης. Σε μια όχι και τόσο μακρινή εποχή οι δοκιμές εξέλιξης ξεκινούσαν το Δεκέμβριο και έφταναν ως το Μάρτιο, βδομάδες ολόκληρες σε άδειες πίστες. Οι καιροί άλλαξαν οι προσομοιωτές έχουν πάρει μεγάλο μέρος της δουλειάς, το κόστος είναι υπολογίσιμο, οι προϋπολογισμοί οριοθετημένοι και η εξέλιξη περιορισμένη ως και το 2025.

    Οπότε οι ομάδες αρκούνται μόνο σε ένα 3ημερο δοκιμών. Τι θα δούμε από αύριο στην πίστα του Σακχίρ; Σε μεγάλο βαθμό οι μηχανικοί των ομάδων θέλουν δεδομένα για να σετάρουν τα μονοθέσιά τους. Πρώτο τους μέλημα να σιγουρευτούν για το πόση απόκλιση έχουν τα στοιχεία προσομοίωσης από τα στοιχεία που συλλέγουν στην πίστα. Όσο μικρότερη η απόκλιση τόσο μεγαλύτερο το χαμόγελο αυτές τις μέρες. Αν η απόκλιση είναι μεγάλη, τα πράγματα είναι δύσκολα και θα ξεκινήσει η επικοινωνιακή διαχείριση: «Το μονοθέσιο έχει δυναμική, είμαστε στο σωστό δρόμο αλλά έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας για να φτάσουμε εκεί που αρμόζει». Σε ελεύθερη απόδοση «τα έχουμε κάνει μαντάρα, δεν ξέρουμε πως να τα διορθώσουμε αλλά θα το παλέψουμε».

    Η Pirelli θα έχει στη διάθεση των ομάδων και τις 6 διαθέσιμες γόμες στις δοκιμές εξέλιξης. Φέτος η αρίθμηση ξεκινά από το C(0) που είναι η πιο σκληρή γόμα και φτάνει στο C(5) που είναι η πιο μαλακή γόμα. Στο GP από 3-5/3 (απευθείας ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+) θα είναι διαθέσιμες στο Μπαχρέιν οι γόμες C1, C2, C3.  Δύσκολα θα δούμε δοκιμαστές σ’ αυτές τις δοκιμές καθώς οι οδηγοί θέλουν να εξοικειωθούν με τα νέα μονοθέσια. Στη περίπτωση του τραυματία Λανς Στρολ όμως ίσως δούμε το δοκιμαστή Φελίπε Ντρούκοβιτς να ξεκουράζει τον Αλόνσο. Όλοι οι οδηγοί και οι ομάδες βρίσκονται ήδη στο Μπαχρέιν. Οι δοκιμές εξέλιξης εκκινούν αύριο στις 10:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος). Οι δοκιμές θα ολοκληρώνονται καθημερινά στις 19:30 τοπική ώρα (18:30 Ελλάδος).

    Διαβάστε επίσης

    Στα χιόνια με τη νέα Mercedes GLC



    ΣΧΟΛΙΑ