• AUTO

    Δακτύλιος: Ένα σημαντικό λάθος στην πλατφόρμα!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δακτύλιος_daktylios


    Από σήμερα, όσοι δικαιούνται λόγω χαμηλών ρύπων να κυκλοφορούν ελεύθερα στο Δακτύλιο έχουν στα χέρια τους ένα κρατικό έγγραφο.

    Ο Δακτύλιος επανήλθε και μαζί του τα μονά ζυγά. Σήμερα πρώτη μέρα 25/10 κυκλοφορούν εντός Δακτυλίου τα αυτοκίνητα των οποίων η πινακίδα λήγει σε μονό αριθμό. Ταυτόχρονα όμως μέσω του daktylios.gov.gr αρκετοί οδηγοί, κάτοχοι εξηλεκτρισμένων οχημάτων ή οχημάτων που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο καθώς και κάτοχοι αυτοκινήτων Euro 6 με εκπομπές CO2 κάτω από 120gr/km έχουν εκδώσει ένα κρατικό ηλεκτρονικό πιστοποιητικό που τους νομιμοποιεί να κινούνται ελεύθερα καθημερινά στο κέντρο της πόλης.

    Την ίδια στιγμή το κράτος που εκδίδει αυτό το νομιμοποιητικό έγγραφο κυκλοφορίας των συγκεκριμένων οχημάτων, δεν έχει ελέγξει αν νόμιμα κυκλοφορούν! Δηλαδή δεν έχει ελέγξει αν είναι ασφαλισμένα, αν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και αν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν, αν τους αναλογούν. Εκδίδεται λοιπόν ένα κρατικό έγγραφο που σου δίνει το δικαίωμα να κυκλοφορείς στην πόλη, χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν έχεις τα απαραίτητα έγγραφα για να κυκλοφορείς νόμιμα.

    Ελάτε τώρα στη θέση ενός δικαστή που θα κληθεί να τιμωρήσει κάποιον παραβάτη (ανασφάλιστο ή χωρίς ΚΤΕΟ), ο οποίος την ίδια στιγμή διαθέτει κρατικό έγγραφο νομιμοποίησης να κυκλοφορεί ελεύθερα. Πιστεύω πως πρέπει προτού εκδοθεί το έγγραφο νομιμοποίησης εισόδου στο Δακτύλιο να αποδεικνύεται ηλεκτρονικά ότι το όχημα είναι ασφαλισμένο, τεχνικά ενήμερο και έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα το έγγραφο εισόδου στο Δακτύλιο να έχει ημερομηνία λήξης π.χ. ανά εξάμηνο. Επίσης θα μπορούσε αυτό το νομιμοποιητικό έγγραφο εισόδου να υποχρεούνται να το εκδίδουν όλοι όσοι θέλουν να μπαίνουν στο Δακτύλιο ακόμη και με τη διαδικασία μονών ζυγών. Αποδεικνύοντας πρώτα ότι είναι νόμιμοι. Πάμε στοίχημα ότι αν εφαρμοστεί θα βρεθούμε μπροστά σε τερατουργήματα και ταυτόχρονα θα έχουμε λύσει άμεσα το κυκλοφοριακό;

    Διαβάστε επίσης:

    Άρθρο παρέμβαση: Δακτύλιος – Ταξικότητα και τοξικότητα!

    Δακτύλιος: Αρχή σήμερα με τα μονά – Τα όρια και ποιοι εξαιρούνται

    F1 ΗΠΑ: Καθοριστική νίκη Φερστάπεν!



    ΣΧΟΛΙΑ