• AUTO

    Citroen C4 C-Cross: Ηλεκτροκίνηση για όλους!


    H νέα Citroen C4 είναι υπερυψωμένη, εξηλεκτρισμένη, άνετη και ανατρεπτική στη σχεδίασή της.

    Το νέο C4 C-Cross διαθέτει υψηλή απόσταση από το έδαφος και χρησιμοποιεί τροχούς μεγάλης διαμέτρου, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα επιβλητική και αεροδυναμική σιλουέτα, που ενσωματώνει χαρακτηριστικά από SUV, σε έναν δυναμικό coupe σχεδιασμό. Το C4 C-Cross διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Υπάρχει όμως και το ηλεκτρικό C4 C-Cross, το 5ο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Citroën μετά τα: C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid, Ami, ë-Jumpy και ë-SpaceTourer.  Η τιμή εκκίνησης της Citroen C4 C Cross είναι τα  17.950€!

    Το C4 C-Cross συνδυάζει χαρακτηριστικά 3 διαφορετικών κόσμων. Είναι υπερυψωμένο ως SUV, έχει Coupe  σχήμα και στο εσωτερικό του η άνεση και η κορυφαία ευρυχωρία των πίσω επιβατών είναι επιπέδου Sedan. Κάθε πελάτης θα μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητό του, ώστε να ταιριάζει στη δική του εικόνα με 31 συνδυασμούς εξωτερικής διαμόρφωσης και 6 συνδυασμούς στην καμπίνα των επιβατών.

     

    Το ηλεκτρικό C4 C-Cross χρησιμοποιεί τη γνωστή διάταξη του e 2008, με ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 hp) με αυτονομία 350 km. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h γίνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα στο πρόγραμμα Sport και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 50 kWh και εγγύηση για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ για το 70% της χωρητικότητά της στη φόρτιση. Το C4 CCross φέρει υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες 1.2lt απόδοσης 100PS – 155PS και υπερτροφοδοτούμενους πετρελαιοκινητήρες 1.5lt με απόδοση από 110 hp έως 130 hp.

    Η ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions σε συνδυασμό με τα Advanced Comfort καθίσματα προσφέρει απόλυτη άνεση στην οδήγηση. Η άνεση των επιβατών ενισχύεται από την ευρυχωρία, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, των έξυπνων αποθηκευτικών χώρων και το Smart Pad Support Citroën. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 20 τεχνολογίες που συμβάλλουν στο έργο του, συμπεριλαμβανομένης του Highway Driver Assist, ενός ημι-αυτόνομου συστήματος οδήγησης επιπέδου 2

    Οι κοντοί πρόβολοι εμπρός και πίσω, σε συνδυασμό με τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου και την απόσταση από το έδαφος των 156 mm, δίνουν στο αυτοκίνητο μια δυναμική. Με μεγάλο μεταξόνιο (2.670 mm) το αυτοκίνητο βρίσκεται στην καρδιά της κατηγορίας C, βάσει των διαστάσεών του: μήκος 4.360 mm, πλάτος 1.800 mm, ύψος 1.525 mm. Με το διαθέσιμο ύψος στο επίπεδο των ματιών του οδηγού (1,22μ), το νέο μοντέλο προσφέρει υψηλότερη θέση οδήγησης, και συνεπώς αυξημένη ορατότητα και ασφάλεια κατά την οδήγηση.

    Μπροστά, με τα φώτα ημέρας σε σχήμα «V», ενσωματώνει τα νέα αισθητικά πρότυπα της Citroën, που προβάλλονται στο CXPerience Concept, το Ami One Concept και το 19_19 Concept και από το φθινόπωρο του 2020 εμφανίζονται και στο νέο C3, μια φυσική εξέλιξη του φωτιστικού αποτυπώματος της Citroën με διπλά φωτιστικά σώματα και χρωμιομένο σήμα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Τα φώτα ημέρας και πορείας είναι στην κορυφή και οι προβολείς στο κάτω μέρος, επισημαίνοντας την τεχνολογία φωτισμού 100% LED “Citroën LED Vision”.

    Οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου (690 mm) επισημαίνονται από την ιδιαίτερη σχεδίαση των ζαντών 18″ στην «καρδιά» της γκάμας των εκδόσεων. Η τοποθέτησή τους στις 4 γωνίες του οχήματος, παρέχουν σιγουριά και ταιριάζουν ιδιαίτερα στο συνολικό σχήμα του αμαξώματος. Οι μαύρες αψίδες των τροχών, που συνδέονται με τα μαύρα τμήματα των προφυλακτήρων, χαμηλά, εμπρός και πίσω, αλλά και τα Airbumps® με χρωματιστά ένθετα, τονίζουν την αντοχή και το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του μοντέλου παρέχοντας ταυτόχρονα προστασία από μικροεπαφές. Τα χρώμια στα παράθυρα και οι νέοι καθρέπτες στις πόρτες, με το μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό τους, τονίζουν την κομψότητα, ενώ ταιριάζουν ιδανικά στην αισθητική του αυτοκινήτου. Η μοναδική γραμμή οροφής, σε συνδυασμό με το κεκλιμένο πίσω παράθυρο, εκφράζουν με σαφήνεια τη διάθεση για καλή αεροδυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Η αεροτομή, ενισχύει τη sport διάθεση στην εμφάνιση του μοντέλου. Η ελαφρώς κεκλιμένη οροφή με τα 3 πλευρικά παράθυρα, αποτελούν παραπομπή στο εμβληματικό Citroën GS.

    Το νέο C4 C-Cross έχει ένα νέο, κομψό και ποιοτικό μοχλό ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο. Με 3 θέσεις (R, N και D) για εύκολη επιλογή όλων των σχέσεων. Στο «M» ενεργοποιείται η χειροκίνητη λειτουργία, ενώ υπάρχει και η θέση «B» για ενεργοποίηση της λειτουργίας ανάκτησης ενέργειας στην ηλεκτρική έκδοση. Η κονσόλα ενσωματώνει επίσης το ηλεκτρικό χειρόφρενο και τον επιλογέα των προγραμμάτων οδήγησης, όπου οι επιλογές είναι: Eco, Normal και Sport.

    Η οθόνη αφής 10″ δέχεται και φωνητικές εντολές. Η ασύρματη φόρτιση για smartphones επιτρέπει σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών συμβατών με Qi να φορτίζεται επαγωγικά στην κεντρική κονσόλα. Το ConnectedCAM Citroën®, ένα ανεξάρτητο σύστημα κάμερας ενσωματωμένο στο κάτω μέρος του εσωτερικού καθρέπτη, χρησιμοποιεί τεχνολογία Full HD και GPS. Αυτή η κάμερα, σας επιτρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία ή βίντεο της εξωτερικής σκηνής μπροστά από το όχημά σας, με τα αντίστοιχα δεδομένα να είναι αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη κάρτα μνήμης 16 GB. Χάρη στη σύνδεση WiFi, τα δεδομένα που καταγράφονται από την κάμερα μπορούν να μεταφερθούν σε smartphone για κοινή χρήση μέσω e-mail ή κοινωνικών δικτύων. Το ConnectedCAM Citroën® καταγράφει συνεχώς τον δρόμο μπροστά από το παρμπρίζ και αποθηκεύει αυτόματα την εικόνα σε περίπτωση ατυχήματος.

    Το ConnectPlay με τη λειτουργία Mirror Screen συμβατή με το Android Auto και το Apple CarPlay που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε εφαρμογές από το smartphone σας στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου με πλήρη ασφάλεια. Το Νέο C4 C-Cross διαθέτει τέσσερις υποδοχές USB που επιτρέπουν σε όλους να επαναφορτίζουν το smartphone τους: δύο υποδοχές στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας (μία USB τύπου A και μία USB τύπου C) και δύο υποδοχές USB τύπου A στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας – για τους πίσω επιβάτες.

    TΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    Διαστάσεις ΜχΠχΥ: 4,360/1,800/1,525 mm

    Μεταξόνιο: 2,670 mm

    Κύκλος στροφής: 10.9 m

    Απόσταση από το έδαφος: 15,6 cm

    Χώρος αποσκευών: 380 lt

     

    Διαβάστε επίσης:

    Παγκόσμια πρεμιέρα για τη ηλεκτρική Mercedes GLA, την EQA!

    Alfa Romeo Giulia από 35.400 ευρώ!

    Ιδού το νέο Ηyundai Tucson



    ΣΧΟΛΙΑ