• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Τέλος στο ανοδικό ράλι του S&P 500 έφερε η ομιλία Τραμπ


    Τέλος στο ανοδικό σερί του S&P 500, το οποίο κράτησε για 5 συνεδριάσεις, έφερε η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης, με τη Wall Street να κλείνει με ήπιες απώλειες την Τετάρτη.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ επικεντρώθηκε για μια ακόμα φορά στο σχέδιο του για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε νέα κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όπως εκτιμούσαν ορισμένοι αναλυτές. Προειδοποίησε ωστόσο τους Δημοκρατικούς πως θα κάνει τα πάντα για να οικοδομηθεί.  Παράλληλα, δήλωσε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ εργάζονται για μια νέα εμπορική συμφωνία υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές.

    Πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις, οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή της General Motors (+1,55%) και της Snap Inc. (+22%) κατάφεραν να σημειώσουν άνοδο μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσαν.

    Αντίθετα, ο κολοσσός των βιντεοπαιχνιδιών Electronic Arts γνώρισε μια από τις χειρότερες ημέρες των τελευταίων ετών, καθώς τα έσοδα της εταιρείας δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω των πωλήσεων του παιχνιδιού «Battlefield V», οι οποίες κυμάνθηκαν κατά 1 εκατομμύριο χαμηλότερα από τις προβλέψεις. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε βουτιά  13,31% και σε συνδυασμό με την Take-Two Interactive Software («Red Dead Redemption 2»), η οποία παρουσίασε επίσης χαμηλότερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα με τη μετοχή της να κλείνει στο -13,76%, παρέσυραν ολόκληρο τον κλάδο των εταιρειών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 25.390,30 μονάδες, με πτώση -0,08%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, οι 15 έκλεισαν με άνοδο, 14 με πτώση και μια (Coca-Cola) παρέμεινε σταθερή. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι UnitedHealth (+1,20%) και American Express (+1,05%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Walt Disney (-1,12%) και DowDuPont (-1,94%). Η Disney ανακοίνωσε χθες το βράδυ πτώση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα πάντως να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.731,61 μονάδες με απώλειες -0,22% ενώ ο Nasdaq  στις 7.375,28 μονάδες, με πτώση -0,36%.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ισχυρή άνοδο σημειώνει η μετοχή της GoPro η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Άνοδο παρουσιάζει και η μετοχή της Chipotle η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κέρδη για το πετρέλαιο, νέα πτώση για τον χρυσό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα μετά τα αποτελέσματα από τράπεζες και Daimler



    ΣΧΟΛΙΑ