• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Συνεχίζει με ισχυρές απώλειες ο Nasdaq – Βουλιάζει στο -24% η μετοχή της Netflix

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ισχυρά αρνητικά συνεχίζει να κινείται για μια ακόμα ημέρα o Nasdaq στη Wall Street, με την Netflix να πρωταγωνιστεί στην πτώση κινούμενη στο -24,36%.

    Η βουτιά της Netflix ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2021. Αν και κατάφερε να ξεπεράσεις τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη, κατάφερε να απογοητεύσει τους επενδυτές με τον αριθμό των νέων συνδρομητών (8,28 εκατ.  έναντι πρόβλεψης για 8,39 εκατ.), αλλά κυρίως με την πρόβλεψη για το πρώτο τρίμηνο του 2022, όταν και αναμένει τον μισό αριθμό συνδρομητών από αυτόν που προέβλεπαν οι αναλυτές (2,5 εκατ. έναντι πρόβλεψης για 5,8 εκατ.).

    Η πτώση της Netflix επηρεάζει το σύνολο των τεχνολογικών μετοχών, με τον Nasdaq να οδηγείται ολοταχώς προς την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, με τη συνολική πτώση των 4 ημερών (η αγορά την Δευτέρα ήταν κλειστή) να είναι άνω του 3,5%.

    Μάλιστα η πτώση για τις τεχνολογικές μετοχές έρχεται παρά την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων από τα υψηλά 2 ετών, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται σήμερα στο επίπεδο του 1,74%.

    Ο τεχνολογικός δείκτης έχει εισέλθει από την περασμένη Τετάρτη και επίσημα σε επίπεδο τεχνητής διόρθωσης, σημειώνοντας απώλειες μεγαλύτερες του 10% από τα υψηλά του περασμένου Νοεμβρίου. Η πτώση του δείκτη συνδέεται με την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, η οποία έρχεται καθώς η αγορά αναμένει μια ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της FED.

    Πάντως, οι αναλυτές θεωρούν δύσκολο η πρώτη αύξηση των βασικών επιτοκίων της FED να ξεκινήσει με την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, η οποία είναι αποφασισμένη για την επόμενη εβδομάδα.

    Σε αυτό το κλίμα, με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 34.654,96 μονάδες με απώλειες -0,17%, ο  S&P 500 στις 4.452,53 μονάδες με πτώση -0,67%, ενώ ο Nasdaq στις 13.997,71 μονάδες με βουτιά -1,10%.



    ΣΧΟΛΙΑ