• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα της Τρίτης με το βλέμμα στο πρώτο debate Τραμπ-Μπάιντεν


    Επιφυλακτικότητα επικρατεί στο άνοιγμα της Wall Street την Τρίτη, εν αναμονή του πρώτου debate μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται με οριακές μεταβολές, μια μέρα μετά το ράλι της Δευτέρας.

    Πέρα από την πολιτική μάχη οι επενδυτές ευελπιστούν πως θα υπάρξει κάποια πρόοδος όσον αφορά τις βαλτωμένες συζητήσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, μετά και την Κυριακάτικη δήλωση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι πως μια συμφωνία βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

    Την ίδια ώρα, με βάση τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε κατά 3,5% τον Αύγουστο στα 82,9 δισ. δολάρια.

    Υπό αυτό το κλίμα μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones κινείται στις 27.551 μονάδες με απώλειες -0,12%, ο  S&P 500 παραμένει αμετάβλητος στις  3,351 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται  οριακά κατά 0,07% στις 11.124,9 μονάδες.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη στήριξη στο άνοιγμα της Τρίτης προσφέρουν οι μετοχές των Visa (0,84%), Nike (0,71%) και Caterpillar (0,68%), ενώ στον αντίποδα κινούνται αυτές των Disney (-1,17%), Chevron (-1,89%) και Boeing (-2,10%).



    ΣΧΟΛΙΑ