• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες με το βλέμμα ξανά στο Κογκρέσο

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ήπιες έως οριακές μεταβολές σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης και μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες της  Wall Street κατά το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης της Τετάρτης, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τα νέα από τη συζήτηση το Κογκρέσο για το νέο πακέτο τόνωσης.

    Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των ομάδων των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στα δύο σώματα του Κογκρέσου, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, προκειμένου να συζητηθεί η νέα διακομματική πρόταση. Η νέα πρόταση περιελάμβανε το «σπάσιμο» του αρχικού σχεδίου των 908 δισ. δολαρίων σε δύο μικρότερα πακέτα, από τα οποία το μεγαλύτερο θα περιείχε μέτρα που τα δύο κόμματα στήριζαν και αφορούσε την στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών. Αντίθετα το μικρότερο περιείχε μέτρα που προκαλούσαν κόντρα μεταξύ των δύο παρατάξεων.

    Πάντως, σε δημοσίευμά του το Politico ανέφερε ότι το Κογκρέσο βρίσκεται κοντά στην έγκριση ενός πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 900 δισ. δολαρίων, το οποίο δεν θα περιέχει τελικά τα θέματα που προκαλούν τη σύγκρουση των κομμάτων, δηλαδή την νομική προστασία για τις επιχειρήσεις που ζητούν οι Ρεπουμπλικανοί και την χρηματική βοήθεια προς τις κυβερνήσεις πολιτειών και κομητειών που ζητούν οι Δημοκρατικοί.

    Πέρα από τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται και στις ανακοινώσεις της Fed μετά τις αποφάσεις της για την νομισματική πολιτική.

    Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε πως οι πωλήσεις λιανική μειώθηκαν κατά 1,1% τον Νοέμβριο, σε σχέση με τον Οκτώβριο. Μάλιστα τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, σημειώνοντας τελικά πτώση 0,1% αντί για άνοδο 0,3% όπως είχε νωρίτερα ανακοινωθεί.

    Σε αυτό το κλίμα, σχεδόν μια ώρα μετά το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones παραμένει σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο κινούμενος στις 30.199,73 μονάδες, ο  S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,16% κινούμενος στις 3.700,41 μονάδες ενώ οριακή είναι η άνοδος και για τον Nasdaq στις 12.605,26 κινούμενος στο +0,08%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρει η Microsoft κινούμενη στο +1,27%, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Walgreens που κινείται στο  -1,77%.



    ΣΧΟΛΙΑ