• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στo άνοιγμα της Παρασκευής, στο -10% «βουλιάζει» η μετοχή της Intel

    • NewsRoom


    Με μικτά πρόσημα άνοιξε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν το δεύτερο debate μεταξύ των υποψήφιων στις αμερικανικές εκλογές.

    Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Λευκού Οίκου για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας, την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ αυξάνονται ξανά δραματικά. Την Πέμπτη η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόλι δήλωσε πως σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις με τον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, προειδοποίσε πως υπάρχει ακόμα απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών σε ορισμένα βασικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής και της τοπικής χρηματοδότησης.

    Τα θετικά νέα, πάντως ήρθαν από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ο οποίος ενέκρινε το φάρμακο remdesivir της Gilead Sciences για τη θεραπεία των νοσηλευόμενων ασθενών με κορονοϊό.

    Τέλος, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στα εταιρικά αποτελέσματα, με την Intel να σημειώνει ισχυρές βουτιά άνω του 10,6%, παρασύροντας τις τεχνολογικές μετοχές σε αρνητικό έδαφος, έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία για τις πωλήσεις, τα έσοδα και τα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Και η American Express δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του τριμήνου, ενώ αντίθετα η  Capital One Financial ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη και έσοδα.

    Έτσι, λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones σημειώνει οριακή πτώση -0,04%  στις 28.352,75 μονάδες, ο S&P 500 κινείται στις  3.457,74  μονάδες με άνοδο 0,12% ενώ ο  Nasdaq υποχωρεί στις 11.478,16 με απώλειες -0.24%.



    ΣΧΟΛΙΑ