• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Με βουτιά 391 μονάδων άνοιξε την εβδομάδα ο Dow Jones

    Wall Street


    Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στα χρηματιστήρια της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς η στροφή των επενδυτών στα ομόλογα έφεραν πιέσεις στις μετοχές.

    H απόδοση του 10ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε στο επίπεδο του 1,64%, καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς ασφαλέστερα καταφύγια, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα. Μάλιστα, το ήδη κακό κλίμα έρχεται να ενισχύσει η ένταση στο Χονγκ Κονγκ για τις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και την βίαιη επέμβαση των αρχών. Τα επεισόδια αποτέλεσαν νέα αιτία σύγκρουσης της Κίνας με τις ΗΠΑ καθώς το Πεκίνο κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις, αν και ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, λέγοντας πως η Κίνα δεν έχει ανάγκη συμβουλών για το ζήτημα.

    Ενδεικτική της στροφής των επενδυτών προς «ασφαλέστερα καταφύγια» είναι και η άνοδος της τιμής του χρυσού. Τη Δευτέρα η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 8,70 δολαρίων (+0,6%) και διαμορφώθηκε στα 1.517,20 δολάρια ανά ουγγιά.

    Έτσι, στη Wall Street τη Δευτέρα, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.896,44 μονάδες με βουτιά 391 μονάδων ή -1,49%.

    Η μόνη από τις 30 μετοχές του δείκτη που κινήθηκε ανοδικά ήταν αυτή της Merck & Co. (+0,22%), ενώ από τις υπόλοιπες 29 που έκλεισαν με απώλειες, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η μετοχή της Pfizer (-2.64%), με αυτή της Goldman Sachs να ακολουθεί (-2,63%).

    Ο S&P 500  έκλεισε στις 2.882,69 μονάδες με πτώση 1,23%, ενώ ο  Nasdaq στις 7.863,41 μονάδες με απώλειες 1,20%.



    ΣΧΟΛΙΑ