ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας με άνοδο μια δύσκολη εβδομάδα, στην οποία το βασικό χαρακτηριστικό ήταν η απογοήτευση για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ Κίνας.
Την Πέμπτη το Πεκίνο προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως θα απαντήσει με αντίποινα στην ενεργοποίηση των δασμών που έχει προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τράμπ για τις κινεζικές εισαγωγές. Από την άλλη, πάντως, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε πως οι διαπραγματευτές των δύο χωρών διεξήγαγαν «παραγωγικές» συνομιλίες και πως αναμένει τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Ο Dow Jones έκλεισε στις 25.886,01 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 306,62 μονάδες (+1,20%). Και οι 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με άνοδο, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνει η μετοχή της 3M (+2,98%). Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε στο -1,53%.
Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.888,68 μονάδες με άνοδο +1,44%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 7.895,99 μονάδες με κέρδη +1,67%. Σε επίπεδο εβδομάδας, οι δύο δείκτες έκλεισαν με πτώση -1,03% και -0,79% αντίστοιχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι μετοχές αγόρασαν χθες οι big guys, πως ο Ψάλτης έβαλε την Alpha στο παιχνίδι, ποιοι VIP φάγανε «πιστόλι» για το Άμπου Ντάμπι, ο Σαββίδης, οι πιέσεις να πουλήσει ΟΛΘ και ο Νταβιντιάν, και τι συμβαίνει με τη βίλα Κούστα στις Σπέτσες
- DeepSeek: Ο «τρελός της τεχνολογίας» που απειλεί την κυριαρχία των ΗΠΑ στην τεχνητή νοημοσύνη
- Athens Capital Suites: Νέο ξενοδοχείο για την οικογένεια Λασκαρίδη στο Σύνταγμα – Επεκτείνεται η Accor στην Ελλάδα
- Ασφαλιστική αγορά: Καμπανάκι για τα κόστη υγείας των ιδιωτικών νοσοκομείων
