• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων του κοροναϊού έπληξε τους βασικούς δείκτες

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν τελικά οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, σε μια συνεδρίαση που κυριάρχησε η νευρικότητα και η ανησυχία που έφεραν οι αναθεωρημένοι προς τα πάνω αριθμοί των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Κίνα.

    Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να αναθεωρήσουν τα κριτήρια με τα οποία υπολογίζουν τα κρούσματα, κάτι που εκτόξευσε τον αριθμό τους κατά 15.000 νέες περιπτώσεις σε μια ημέρα. Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι 254 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό, με τον απολογισμό να φτάνει τους 1.367 νεκρούς. Η αλλαγή αυτή έκανε πολλούς να προβληματίζονται σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος και το αν οι αρχές της Κίνας έχουν υποτιμήσει την επιδημία.

    Αναφορικά με τα εταιρικά αποτελέσματα, καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη αλλά μείωση εσόδων κατά 4% στο τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε η Cisco, με την μετοχή της να υποχωρεί άνω του 5%. Σημαντική πτώση της κερδοφορίας κατέγραψε στο τέταρτο τρίμηνο η PepsiCo, με την μετοχή της να υποχωρεί.

    Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με πτώση  128,11 μονάδων (-0,43%), στις 29.423,31 μονάδες. Μεταξύ των 30 μετοχών του δείκτη, 11 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 19 με αρνητικό.

    Ο S&P 500 υποχώρησε κατά -0,15% στις 3.374,30 ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατά -0,14% στις 9.711,97 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ