• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ανοδικά τα futures, προς νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq – Μεγάλη ανάσα από την αγορά εργασίας

    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Υψηλότερα αναμένεται να ανοίξουν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα χθεσινά ρεκόρ, με την αγορά να «πανηγυρίζει» από τα νέα στοιχεία για την ανεργία.

    Ακόμα μια «καλή» ημέρα για τους δείκτες η χθεσινή, με τον S&P 500 να πιάνει μια ακόμη κορυφή μέσα στο 2021. Συγκεκριμένα ο δείκτης έσπασε ιστορικό υψηλό για 35η φορά μέσα στο έτος, επαληθεύοντας ότι οι μετοχές τεχνολογίας γίνονται ανάρπαστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η αγορά επίσης κινήθηκε θετικά ενόψει της σημαντικής μηνιαίας έκθεσης του Υπουργείου Εργασίας για την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ σήμερα αλλά και ενόψει της αργίας της 4ης Ιουλίου, η οποία καθώς πέφτει φέτος την Κυριακή θα μεταφερθεί για την αγορά τη Δευτέρα, όταν και η Wall Street θα παραμείνει κλειστή. Την Πέμπτη τα στοιχεία για αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, στις 364.000, σημειώνοντας πτώση 51.000. Οι αναλυτές ανέμεναν ο αριθμός τους να διαμορφωθεί στις 388.000 αιτήσεις. Έτσι χθες στις 34.633,53 μονάδες, με άνοδο 0,38%, ο S&P 500 σε νέο ιστορικό υψηλό στις 4.319,94 μονάδες με άνοδο 0,52% και ο Nasdaq στις 14.522,38 μονάδες, με άνοδο 0,13%, κοντά και αυτός στο ιστορικό υψηλό του.

    Οι σημαντικές ειδήσεις της ημέρας έρχονται από την αγορά εργασίας, καθώς όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας προστέθηκαν 850.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων ήταν ότι οι θέσεις θα αυξηθούν κατά 706.000, ενώ τον Μάιο προστέθηκαν 583.000 θέσεις εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 5,9% παρά τις εκτιμήσεις για μείωση 5,6% ενώ το μέσο ορομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,3%

    Όλοι οι βασικοί δείκτες μετοχών σημείωσαν ισχυρά κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι εμβολιασμοί επέτρεψαν στην οικονομία να ανοίξει ξανά δίνοντας την αίσθηση ότι η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πολύ κοντά.

    Στις εταιρικές ειδήσεις, η μετοχή της Johnson & Johnson προσθέτει 0,3% καθώς η φαρμακευτική εταιρεία να αναφέρει ότι μια νέα μελέτη έδειξε ότι το μονοδοσικό εμβόλιό της προσέφερε ισχυρή προστασία από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα του ιού Covid-19.

    Η μετοχή της Virgin Galactic προσθέτει 22% προσυνεδριακά και αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο σήμερα αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα στείλει τον ιδρυτή Richard Branson και ένα πλήρες πλήρωμα στο διάστημα μέχρι τις 11 Ιουλίου.

    Η μετοχή της Credit Suisse σημείωσε πτώση 0,3% όταν ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός δήλωσε ότι θα καταβάλλει επιπλέον 750 εκατ. δολάρια σε επενδυτές στα κεφάλαια χρηματοδότησης της εφοδιαστικής αλυσίδας που συνδέονται με την Greensill. Η μετοχή της Uber σημείωσε πτώση 0,8%, επηρεασμένη από τις απώλειες της Didi, της οποίας έχει μερίδιο.

    Στο κλίμα αυτό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones κερδίζουν 81 μονάδες ή 0,24%, του S&P 500 στις 4.322 μονάδες με αύξηση 0,27%, ενώ του τεχνολογικού Nasdaq προσθέτουν 77 μονάδες ή 0,55%.

    Διαβάστε επίσης:

    «Καίει» το φυσικό αέριο: Έρχονται λογαριασμοί φωτιά μετά το καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ