• ΑΓΟΡΕΣ

    Βουτιά στις αγορές μετά το άλμα των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Στο κόκκινο άνοιξε η Wall Street, ύστερα από τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν σε 336.000 από 227.000 τον Αύγουστο και 236.000 τον Ιούλιο. Αντίθετα, οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 170.000.

    Ο Nasdaq έχανε έως και 0,8% στο άνοιγμα, ακολουθούσε ο S&P με απώλειες έως και 0,7% και ο Dow Jones με απώλειες 0,4.

    Νέα αύξηση τον Νοέμβριο στο τραπέζι;

    Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν, με traders και οικονομολόγους να αυξάνουν τα στοιχήματα για νέα αύξηση επιτοκίων τον Νοέμβριο, καθώς η αγορά εργασίας δεν δείχνει να πτοείται από τα υψηλά επιτόκια. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι χθες οι πιθανότητες για νέα αύξηση των επιτοκίων ήταν 1 προς 4.

    Ο οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν δήλωσε ότι η τελευταία έκθεση για την αγορά εργασίας επαναφέρει στο τραπέζι της Fed τη συζήτηση για την αύξηση των επιτοκίων τον Νοέμβριο.

    Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,8% έναντι πρόβλεψης για 3,7%.

    Στις ευρωαγορές, οι δείκτες κατέγραψαν μια απότομη βουτιά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων επανήλθαν όμως σε θετικό έδαφος.

    Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην ευαίσθητη αγορά των ομολόγων, με το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ να καταγράφει αύξηση στο 4,8% στα επίπεδα του 2007.

    «Οι μετοχές δεν έχουν καμία ελπίδα»

    Η Seema Shah, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της Principal Asset Management, αναφέρει στο Bloomberg ότι η εντυπωσιακή έκθεση για την απασχόληση ίσως δεν είναι τόσο καλή είδηση για τις αγορές.

    «Όχι μόνο δείχνουν ότι η οικονομία είναι σχεδόν πολύ ανθεκτική  και η Fed θα πρέπει να απαντήσει με περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, αλλά ενισχύουν το αφήγημα για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια  που τρομάζει τις αγορές ομολόγων τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αγορές θέλουν την τέλεια προσγείωση και αντ’ αυτού έρχονται αντιμέτωπες με μια οικονομία που αντέχει και αναπτύσσεται».

    «Ο αριθμός αυτός είναι τεράστιος και σημαίνει ότι η Fed θα μπορούσε εύκολα να πάει άλλες 25 μονάδες βάσης και να παραμείνει σε αυξημένο επίπεδο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα», δήλωσε σε σημείωμά του ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge στο CNBC. «Τα επιτόκια θα βρίσκονται μόνιμα αντιμέτωπα με τον κίνδυνο νέας αύξησης  και όσο συμβαίνει αυτό, οι μετοχές δεν έχουν καμία ελπίδα».

    Διαβάστε επίσης:

    Futures Wall Street: Ήπια άνοδος με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

    Citi: Αγοράστε τη βουτιά στις παγκόσμιες μετοχές

    Χρηματιστήριο: Προβάδισμα στις τράπεζες, αδυναμία διάσπασης των 1.160 μονάδων

    ──────────────────                           

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ