• ΑΓΟΡΕΣ

    Τράπεζα Πειραιώς: Δωρεάν ίδιες μετοχές αξίας 329.088 ευρώ σε ανώτατα στελέχη

    • NewsRoom
    megalou

    Χρήστος Μεγάλου, CEO τράπεζας Πειραιώς


    Η «Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε εφαρμογή της από 27.06.2023 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της και της κατ’ εξουσιοδότηση αυτής από 19.10.2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της για την έγκριση των όρων του Προγράμματος Διάθεσης Δωρεάν Μετοχών της Εταιρείας σε στελέχη και υπαλλήλους αυτής και συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών, διατέθηκαν δωρεάν από την Εταιρεία σε υλοποίηση εφαρμοζόμενου σχήματος μεταβλητών αποδοχών (Πρόγραμμα Διακράτησης Ανώτατων Στελεχών, εφεξής το «Πρόγραμμα»), μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, συνολικά 82.272 ίδιες, κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Εταιρείας.

    Η συνολική αξία των ανωτέρω μετοχών ανήλθε σε €329.088, βάσει της τιμής κλεισίματος €4,00 της μετοχής της Εταιρείας στις 14.03.2024.

    Οι ως άνω μετοχές αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 27.06.2023 προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας.

    Βάσει του Προγράμματος, υφίσταται υποχρέωση διακράτησης των εν λόγω μετοχών για ένα έτος από την ημερομηνία κτήσης τους.

    Μετά και την προαναφερόμενη διάθεση στο πλαίσιο του Προγράμματος, η Εταιρεία κατέχει συνολικά 3.893.147 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,31% του συνόλου των μετοχών της.

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζα Πειραιώς: Κάτω από το όριο του 5% η συμμετοχή της Goldman Sachs

    Disney: Ο Τζορτζ Λούκας στηρίζει Ίγκερ στη μάχη με τον Νέλσον Πελτς

    Καναδάς: 27 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού με βλήματα πυροβολικού



    ΣΧΟΛΙΑ